Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Franta pune taxa de 3% pe veniturile Google, Amazon si Facebook

Camera inferioara a Parlamentului francez (Adunarea Nationala a Frantei) a votat o lege prin care impune un impozit de 3% pe veniturile companiilor digitale gigant cu un venit global de peste 750 milioane € si venituri pe teritoriul francez de peste 25 milioane €, informeaza phys.org. Taxa are drept scop oprirea multinationalelor care isi fixeaza sediul in tari UE cu impozite atat de mici incat platesc o suma simbolica (ca Google, Facebook si Amazon). Franta era, pana la noua lege, o astfel de tara.

Legea adoptata de Adunarea Nationala ajunge in curand la Senat, unde va fi probabil adoptata. Ministrul frances de Finante a estimate ca impozitul va depasi suma de 500 milioane €/an in 2019, suma care va creste mult in urmatorii ani.

In toamna lui 2017, ministrii de finante din Franta, Germania, Italia si Spania au trimis o scrisoare colectiva catre presedintia Uniunii Europene, in care transmiteau ca multinationalele ca Amazon si Google ar trebui sa plateasca impozite in functie de veniturile incasate. Ulterior, Franta a incercat – fara succes – sa ii convinga pe partenerii europeni sa fixeze un impozit de acest tip la nivel european, iar acum face lobby pentru un acord international in acest sens, cu 34 de tari din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

Leave a reply