Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Franta, Germania, Italia si Spania cer taxarea Amazon in Europa

amazon

In Europa, multinationalele ca Amazon si Google ar trebui sa plateasca impozite in functie de veniturile incasate, cred autoritatile din Franta, Germania, Italia si Spania. Ministrii de finante din tarile amintite au trimis o scrisoare colectiva catre presedintia Uniunii Europene (detinuta momentan de Estonia), scrie reuters.com.

Multinationalele sunt taxate, la ora actuala, in functie de profitul obtinut in tari cu taxe mai mici, chiar daca veniturile au drept sursa alte tari din UE. In iulie, de exemplu, un tribunal francez a decis ca Google nu trebuie sa plateasca impozite restante in valoare de 1,1 miliarde € pentru ca nu are resedinta permamenta in Franta, ci isi conduce operatiunile pe taram francez din Irlanda.

„Nu ar trebui sa mai acceptam ca aceste companii sa faca afaceri in Europa si sa plateasa impozite minime la bugetele noastre”, au scris cei 4 ministri – Bruno Le Maire, Wolfgang Schaeuble, Pier-Carlo Padoan si Luis de Guindos – care cer o taxa de egalizare, pe profit. Aceasta ar aduce nivelul impozitelor la cel din tara in care s-a castigat venitul. Ministrii vor sa ridice problema in fata colegilor lor din UE la intalnirea de pe 15 – 16 septembrie, de la Tallinn. La fata locului, se va discuta despre posibilitatea de a taxa companiile europene in tara in care isi castiga painea, nu doar unde au resedinta.

Leave a reply