Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Foodpanda.ro: in 2019, numarul comenzilor online de mancare a crescut cu 300% YoY

Foodpanda.ro anunta (intr-un comunicat de presa) ca, in 2019, a inregistrat o crestere cu 300% YoY a numarului de comenzi online de mancare. Comparativ cu anul precedent, cea mai mare platforma de food ordering din tara noastra a avut un numar dublu de restaurante listate pe platforma (2.100), iar compania si-a extins sau reconsolidat operatiunile in 8 noi orase (Ploiesti, Pitesti, Baia Mare, Targu Mures, Braila, Craiova, Bacau si Galati). Astfel, in prezent, platforma opereaza in 18 orase din Romania.

Alte informatii relevante din comunicatul legat de anul trecut:

  • pe primul loc in topul oraselor cu cele mai multe comenzi s-a situat Bucuresti, urmat de Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara si Iasi
  • la nivel national, timpul mediu de livrare a scazut semnificativ, pana la circa 30 de minute (cu o treime mai putin fata de 2018)
  • valoarea medie a comenzii la nivel national a fost de aproximativ 60 lei, bucurestenii fiind cei care au cheltuit cel mai mult pe mancare (70 lei), urmati de clujeni (55 lei) si brasoveni (50 lei)
  • cea mai mare comanda inregistrata anul trecut a fost in valoare de 1.850 lei (peste 40 de feluri de preparate, preponderent vegetariene)
  • cele mai aglomerate perioade in ceea ce priveste numarul de comenzi au fost in decembrie (1-21 decembrie, inaintea Sarbatorilor de iarna) si septembrie (10-25 septembrie, interval marcat de inceperea noului an scolar si terminarea sezonului de concedii)
  • 76% dintre comenzile realizate pe platforma au fost generate de aplicatia mobila (pentru 2020, compania estimeaza o crestere de aproximativ 15% a comenzilor venite din aplicatie)
  • cele mai multe comenzi prin aplicatie au fost facute in Bucuresti, Cluj-Napoca si Brasov

„Numarul comenzilor pe platforma foodpanda se afla in continuare pe un trend ascendent, favorizate si de dezvoltarea pietei de food ordering din Romania. Pentru anul in curs, ne propunem consolidarea pozitiei de lider pe piata autohtona, prin extinderea operatiunilor in alte orase mari din tara. In continuare vizam cresterea numarului de restaurante partenere, astfel incat sa le oferim clientilor nostri o gama diversa de preparate, dar si cei mai buni timpi de livrare”, a transmis Andreea Petrisor (foto, Managing Director Delivery Hero Romania).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply