Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

FinTech – urmatorul pas spre securitatea online a clientilor?

ecommerce europeEcommerce Europe (asociatia care reprezinta peste 25.000 de companii online europene) noteaza ca infrastructura financiara globala s-a schimbat rapid in ultimii ani, datorita avansurilor tehnologice in domeniul platilor online. Dezvoltarea Tehnologiei Financiare (FinTech, industria compusa din companiile care folosesc inovatiile din domeniul tehnologic, pentru a intra in competitie cu bancile, oferind servicii financiare) s-a concretizat in avansuri in domeniul Bitcoin-ului, inteligentei artificiale (AI), a cloud computing-ului si a tehnologiei blockchain (Distributed Ledger Technology/DLT, care permite tranzactii rapide, securizate si descentralizate).

Parlamentul European lucreaza pe tema FinTech din ianuarie incoace: Comitetul de Afaceri Economice si Monetare (ECON) a publicat un draft al unui raport propriu pe tema FinTech si al rolului tehnologiei in sectorul financiar, din care reiese faptul ca este nevoie de un cadrul legislativ unitar in Europa, care sa adreseze problemele care apar in acest domeniu. Parlamentul cere Comisiei Europene organizarea unei conferinte pe tema FinTech, Comisie care a lansat, pe 23 martie, prima consultare publica asupra impactului FinTech in domeniul financiar european; aceasta se va incheia pe 15 iunie. In plus, in perioada 12 – 14 iunie, la Barcelona, la Global E-commerce Summit, se va discuta despre rolul monedelor digitale si a blockchain-ului in e-commerce.

Ecommerce Europe aplauda initiativa, dar insista ca reguli stricte trebuie impuse doar cand este necesar, in dialog cu jucatorii din industrie, fara a interveni prea mult in domeniu si a limita excesiv inovatiile. Asociatia e-commerce va redacta, in urmatoarele luni, un draft asupra impactului FinTech in e-commerce si va participa la consularea publica a CE.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply