Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Facebook lucreaza la un sistem de plata pe baza de criptomonede

Facebook isi intinde antenele spre domeniul monedelor virtuale, citim pe wsj.com: gigantul online cu sediul la Seattle lucreaza intens, de peste un an incoace, la „Proiectul Libra”, axat pe dezvoltarea unei retele de plata cu o criptomoneda proprie. Facebook negociaza momentan cu procesatori de plati (ca Visa, Mastercard, First Data) si diversi comercianti, pentru a contura sistemul, care ar putea fi folosit de o treime din populatia mondiala – acesta fiind numarul de persoane care intra lunar in contul lor de Facebook.

In centrul Libra Networks – companie inregistrata la Geneva pe 2 mai – se afla o moneda digitala pe care utilizatorii ar putea-o folosi la cumparaturi pe Internet (inclusiv pe reteaua sociala) si ar putea-o transfera intre ei (eventual primind un numar de criptomonede dupa fiecare reclama urmarita pe Facebook si produs cumparat ca urmare a acesteia), conform surselor apropiate companiei. Suma pe care compania o cere de la firmele amintite, pentru concretizarea platformei de plati online, este de 1 miliard $, bani care ar fi garantia ca acestea vor sustine noua moneda care va fi asociata Libra.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] Platile contactless si pe retelele sociale (mai ales avand in vedere planurile Facebook apropo de criptomoneda Libra) vor sta in avangarda platilor cu portofelul digital. Cea mai mare crestere va veni din platile in […]

  2. […] Facebook Inc. de infiintare a criptomonedei proprii, Libra (care ar putea fi folosita in parteneriat cu Visa si Uber, in noul portofelul mobil Calibra, din […]

Leave a reply