Doua pagini de Facebook ale aceluiasi magazin online

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Va salut,

Am doua pagini de facebook, fiecare cu peste 1000 de aprecieri. Una este o pagina de produs iar cealalta este o pagina de brand.

Ce ma sfatuiti sa fac? Sa merg cu ambele in paralel? Sa renunt la una? Daca da, cum sa fac totusi sa nu pierd aprecierile de pana acum?

Multumesc.

NOTA MODERATORULUI: pentru ca stiu putin cazul, este vorba de 1 cont de persoana, care administreaza 2 pagini de facebook foarte inrudite intre ele, pe una din ele, lansata prima, denumirea a fost ceva de genul „pagina care vinde produsul X”, apoi.. si-a dat seama colegul nostru ca mai are si alte produse in portofoliu, si a creat „pagina de brand, care include si X si Y si Z.. etc”, care din punct de vedere al brand-ului este mai apropiata de ceea ce isi doreste el. Numarul de fani de la prima pagina, care nu acopera insa tot portofoliul de produse, e mai mare putin, insa sunt apropiate in acest moment ca si numar de fani, insa el tine comunicarea pe ambele pagini. V-am spus ca sa intelegeti mai bine dilema lui. A venit la mine intr-o zi de Marti, eu i-am sugerat sa puna aici intrebarea pentru a afla si alte opinii, nu doar pe a mea. 

Deschis 0
Campanii in Social Media Generalitati Zaharia Mihai 9 ani 2 raspuns 1325 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  0
  2015-03-06T13:27:41+02:00

  Parere personala:

  Daca exista continut diferit de promvoat pe fiecare dintre ele si un target corect ales si oarecum diferit si nu te incurca resursele (personal, timp, bani), go ahead tot asa.

  Daca insa, continutul e cam acelasi si te adresezi in mare parte aceleiasi audiente, merge pages.

 1. dpmdv sunt mai multe aspecte de considerat:
  * cati dintre fani sunt comuni (daca procentul este foarte mare.. atunci nu cred ca are sens pastrarea ambelor)?
  * care este volumul din pagina de brand vs. volumul din pagina de produse (poate ma deranjeaza sa primesc notificari la fiecare jumatate de ora de la brand.. cand eu voiam sa primesc notificari saptamanale despre produs)?
  * cat de asemanatoare sunt produsele y, z, etc cu produsul x?
  de ex, poate mie imi place vw golf, dar nu imi place si vw polo.

  fara alte detalii.. as considera pastrarea ambelor pagini daca si numai daca as putea asigura un nivel ridicat de calitate pentru ambele.
  (in teorie.. pagina de brand si pagina de produs au tinte diferite.. deci au sens impreuna).

Lasă un răspuns

Browse