Cum imi fac un magazin online. Pasii de urmat
Vrei un start-up in mediul online si nu stii cum sa incepi? Iti doresti sa iti deschizi un magazin online si nu stii care sunt primii pasi? Magazinul online este „rampa” de lansare intr-un mediu de afaceri de viitor si cu oportunitati infinite. Sa ai un magazin online implica sa stii detaliile legale dar si pe cele tehnice, sa stii mereu ca poti fi cel mai bun pe nisa ta daca ai un punct de plecare bun.
PFA, SRL, SRL-D ?Ce forma legala ti se potriveste
Dupa ce ai ales domeniul (nisa) in care sa iti faci magazinul online trebuie sa alegi forma juridica sub care vei functiona. Orice magazin online trebuie sa aiba in spate o forma juridica pentru a emite facturi, pentru a functiona in parametrii legali si pentru a fi in conformitate cu legislatia romaneasca. Poti alege sa ai doar un pfa (persoana fizica autorizata) si asta implica alegea unui singur cod CAEN de baza si taxe mai mici. Dezavantajele majore sunt numarul codurilor caen si faptul ca nu poti avea angajati deci nu te poti extinde. Ca si SRL ai niste taxe fixe de platit lunar deci iti trebuie un plafon de investit la inceput. Daca iti doresti sa poti accesa anumite fonduri, esti la inceput de drum si nu ai foarte multi bani la dispozitie poti alege SRL-D. In zilele noastre,Srl-D-ul este o forma avantajoasa pentru multi tineri anteprenori ca si punct de plecare din punct de vedere legislativ. Dupa ce ai ales forma juridica trebuie sa te gandesti la sediul sau sediile magazinului. Sediul social este deobicei sediul care apare in acte dar…daca vrei punct de lucru ( spatiu de depozitare al produselor ) trebuie stiut de la inceput si incadrat in acte. De fapt intrebarea era…magazin online cu stoc si depozit (ceea ce implica si spatiu de depozitat ) sau doar magazin online cu stoc online si mers pe sistemul de achizitionat pe comanda concreta? Sistemul comanda-stoc online-comanda furnizor este recomandat la inceput. Nu include investitie mare si este optim la inceput.
Rezerva numele domeniului si alege un pachet de hosting optim pentru tine este urmatorul pas spre a avea un magazin online. Recomandat este sa iti iei un domeniu cu .ro sau .com si daca vrei sa fie totul unic, poti alege un nume de domeniu scris cu diacritice. Este important sa alegi o firma profesionista de hosting pentru a remedia problemele care apar in timp util.
Crearea magazinului tau poate fi posibila doar dupa ce ai ales softul de magazin online.Softul de magazin online este „motorul”functionarii lui. Opencart, Magento, Prestashop,Woocommerce sau o platforma custom sunt „motorasele” unui magazin online. Este important ca platforma aleasa sa fie usor de accesat, sa iti permita jonglarea cu diverse pluginuri si mai ales sa poti pune o tema customizata. Recomandat este sa colaborezi cu o firma (agentie) specializata in domeniu. Vei avea astfel templateul dorit, un software bun pentru magazinul tau online.
Webdesign, optimizare si branding sunt cele trei cuvinte magice pentru un magazin online. Cum arata(ca si template), cum este optimizat de la inceput, ce sigla ai sau cum iti construiesti brandul sunt bazele unui start-up pentru magazinul tau. Daca ai un magazin de cosmetice, de exemplu, trebuie sa alegi un logo (sigla) care sa fie unic. Daca nu stii ce sa alegi sau cum…consulta un specialist in domeniu! Cum platim? Cum livram?
Metodele de plata dar si modalitatile de livrare sunt punctele sensibile ale unui magazin online. Trebuie sa aveti implementate toate formele de plata: cash la livrare, cu cardul,prin transfer bancar. Foarte importante sunt costurile de livrare si recomandat este sa aveti cele mai mici costuri de livrare. Un magazin online trebuie sa acopere toate metodele de plata si metodele de livrare.
In strategia de creare a unui magazin online trebuie sa fie inclusa si partea de promovare. Promovare pe retelele sociale, pe internet in general. In momentul in care ai un magazin online trebuie sa te gandesti la o strategie de promovare sau sa contactezi o firma specializata in promovare online. Promovarea online este cheia pentru ca magazinul tau sa aiba succes.
„Cum imi fac un magazin online?” sau „Care sunt primii pasi in crearea unui magazin online?” sunt intrebarile pe care le are in gand fiecare tanar anteprenor care este la inceput de drum.Un magazin online poate fi primul pas spre un bussiness de succes!
Comentarii ( 2 )
[…] Sursa: ecompedia.ro/cum-imi-fac-un-magazin-online-pasii-de-urmat/ […]
[…] Sursa: ecompedia.ro/cum-imi-fac-un-magazin-online-pasii-de-urmat/ […]