Cum imbina retailerul online de incaltaminte Eobuwie online-ul si offline-ul, in Polonia
Avand in vedere ca oamenii au petrecut ultimii 2 ani facand shopping online, din cauza pandemiei COVID-19, iar asteptarile li s-au modificat, retailerii care imbina flexibilitatea si usurinta de cumparare dintr-un e-shop cu achizitiile offline vor avea numai de castigat, citim pe morningbrew.com. Pot lua drept exemplu compania poloneza de incaltaminte eobuwie.pl – a.k.a. epantofi.ro (in Romania) si efootwear.eu in Austria, Belgia, Danemarca, Tarile de Jos, Finlanda, Estonia si Luxemburg.
In 2019, retailerul eobuwie.pl si-a deschis primul magazin fizic, in orasul Zielona Gora. Locatia e una atipica: are ecrane LED de jur imprejurul peretilor, canapele moderne, dar nu si contine incaltaminte pe care sa o poti vedea concret, iar clientii pot analiza oferta folosind cele 45 de tablete de pe mesele si din zonele de relaxare ale magazinului.
Creat de Dalziel & Pow, spatiul cu aspect futurist si minimalist functioneaza simplu: folosesti o tableta pentru a intra pe eobuwie.pl, unde analizezi cele 40.000 de perechi de incaltaminte (de la 450 de branduri), gasesti perechea dorita si apoi soliciti angajatilor sa o probezi; acestia ti-o aduc din depozitul magazinului, care contine 110.000 de cutii de incaltaminte, asezate pe un sistem ingenios de rafturi. Datorita acestuia si benzilor transportatoare care muta produsele, un client care alege o pereche de pantofi ii poate proba in 30 de secunde, de cand a facut selectia pe tableta. Practic, magazinul e ca unul online, bonusul fiind ca poti proba pe loc toate produsele care iti fac cu ochiul.
Si Amazon (care va deschide primul magazin fizic propriu de Fashion, in a doua parte a acestui an, in SUA) va merge pe aceasta abordare omnichannel: Amazon Style va avea aproape 2.800 m2, dar majoritatea produselor vor fi tinute in depozit, pe umerase si rafturi fiind expusa doar cate o marime, ca exemplu. Clientii vor scana un cod QR, pentru a primi marimea dorita la cabina de proba si pentru a cumpara produsul ales. Aceasta strategie ar trebui imitata si de alti retaileri, cred unele voci din domeniu, la fel cum altele spun ca elementele experientiale din magazinele offline ar trebui incluse in e-commerce. Burberry’s, de exemplu, iti permite sa iti programezi sesiuni de video chat cu un angajat dintr-un magazin fizic, care sa iti arate produsele dorite si astfel te ajuta sa reduci sansele de retur.
Leave a reply