Cum fac sa cresc mai mult rezultatele din afiliere?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am un site nu foate mare pe zona de casa si decoratiuni. Cat de mare ar trebui sa am traficul ca sa pot castiga decent din afiliere (500-700 de euro pe luna)? Sunt multe magazine online din zona asta care au campanii sau programe de afiliere?

Trebuie sa investesc in promovare, voi ce ati face? Este 2parale cea mai buna retea de afiliere – aduce rezultate si afiliatior si magazinelor? 

Scuze pentru atatea intrebari, dar ma intereseaza raspunsurile mai ales din perspectiva magazinelor online, nu doar a colegilor care fac deja afiliere.

Deschis 0
Marketing afiliat johnny28 10 ani 2 raspuns 1892 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  0
  2014-04-19T21:28:15+03:00

  In marketingul afiliat veniturile se cuantifica (pentru comparare) in suma castigata pe volum de clickuri – EPC (Earnings per Click). De obicei se merge pe 100 sau 1,000 de clickuri.
  Majoritatea retelelor de afiliere au EPC, rata de conversie si comisionul mediu al magazinelor publice – poti calcula cam cati bani poti face din traficul pe care il trimiti (ex: un magazin cu un EPC (pe 30 de zile, calculat la 100 clickuri) de $25, bate un magazin cu un EPC de $12.5 – in acest caz, primul magazin iti va aduce dublul de bani la fiecare 100 de vizitatori trimisi la magazin)

  Pentru a calcula cati bani poti face in total (sau cat trafic ai nevoie pentru a face X profit) foloseste formula de mai jos (pune-o in excel sa te poti juca usor cu parametrii):
  TRAFIC PE SITEUL TAU X RATA CLICK EXTERN (de pe siteul tau spre magazin) X RATA CONVERSIE SITE (a magazinului unde trimiti traficul) X COMISION (pe care il plateste magazinul) = POSIBIL PROFIT

  Unele magazine au obiceiul sa anuleze vanzarile neconforme, altele nu. Daca magazinul pentru care faci calculul anuleaza vanzari trebuie sa deduci acest lucru din POSIBIL PROFIT (ex: O rata de anulare a comenzilor neconforme de 10% te va face sa pierzi 10% din vanzari, implicit 10% din castigul posibil calculat pe varianta de mai sus)

  Uite si un exemplu:
  10,000 (presupunem ca ai 10k vizite pe siteul tau) X 8% (este un procent rezonabil de clickuri externe pentru blog nisat) X 1% (o rata de conversie rezonabila a magazinului) X 50 RON (comisionul mediu platit de magazin) = 400 RON. Daca adaugi o rata de anulare a comenzilor neconforme de 5% – ai un profit posibil de 380 RON.

  E greu de spus de cat trafic ai nevoie pentru a genera 500-700 EUR pentru ca profitul tau depinde de cei 3 parametri din ecuatie (rata de click pe link extern a siteului tau, rata de conversie a magazinului si comisionul mediu pe produs), dar, este simplu de calculat daca ai acces la aceste informatii. Daca nu ai access la toate informatiile, poti folosii estimari mai generale care sa-ti dea o idee asupra rezultatului final.

  Sper sa te ajute.
  E.

  P.S. – Pe baza formulei de mai sus si prin introducerea costurilor necesare pentru aducerea traficului, poti calcula usor profitabilitatea unei nise. Daca profitul posibil este mai mare decat cheltuiala (PPC+SEO+Angajati+Timpul Tau+ETC…) pentru a aduce trafic necesar generarii lui = nisa este profitabila. Daca profitul posibil este mai mic decat suma investitata in aducerea traficului = nisa nu este profitabila pentru situatia ta particulara si treci la urmatoarea.

  0
  2019-06-08T15:18:06+03:00

  Cu siguranta, marketing-ul prin afiliere necesita unde la 2-3 ani pentru a iti creste blog-ul/site- ul la un nivel care iti poate aduce un venit activ sau pasiv.Are un venit inital destul de mic,iar in functie de timpul dedicat te invata la o scala mica cum sa fii antreprenor.

Lasă un răspuns

Browse