Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cum compenseaza SportsShoes.com 40 de ani de emisii de carbon?

Industria produselor sportive foloseste numeroase materiale specializate in procesul de productie, iar sustenabilitatea dorita de clienti nu este deloc usor de atins, citim pe internetretailing.net. Retailerul online SportsShoes.com a acceptat aceasta provocare si, la aniversarea a 40 de ani de la fondarea companiei, incearca sa compenseze cele 4 decenii de emisii de carbon generate direct.

SportsShoes.com ofera clientilor peste 17.000 de produse de la 150 de branduri globale. Si isi doreste sa devina cel mai sustenabil retailer de echipament de alergat din lume, pana in 2025, in cadrul strategiei proprii intitulate „Leave No Footprints”. „Am fost fondati intr-o perioada in care foarte putini oameni stiau ce este amprenta de carbon. Acum ca toata lumea stie asta (…), trebuie sa imbunatatim constant fiecare aspect al afacerii noastre. Vrem sa ne intelegem, sa ne monitorizam si sa ne minimizam amprenta asupra mediului, inclusiv cea a lantului de aprovizionare si a furnizorilor”, explica Brett Bannister (Managing Director, SportsShoes.com).

Magazinul e-commerce isi calculeaza marimea si compozitia amprentei propii de carbon, identifica si implementeaza constant practici mai sustenabile, iar in aprilie 2021 a devenit neutru, din punct de vedere al emisiilor de CO2. SportsShoes.com a investit in proiectul regenerativ „Make it Wild”, care replanteaza paduri care nu vor fi taiate cel putin 30 de ani, pentru a compensa emisiile create de energia folosita in acesti 40 de ani de existenta.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply