Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

ABOUT YOU a crescut cu 50% YoY, in Q2 2021 (pana la 395,6 milioane €)

Retailerul de produse Fashion german ABOUT YOU si-a facut publice rezultatele din al doilea trimestru al anului, anunta ecommercenews.eu. Si, in ciuda unor pierderi de peste 24 de milioane €, in majoritatea pietelor europene unde activeaza (in afara de Germania, Austria si Elvetia), compania a crescut cu 50% YoY. Mai exact, ABOUT YOU a avut incasari de 395,6 milioane €. Cresterea de datoreaza in special serviciilor B2B ale companiei, ramura axata pe vanzari online B2C avand de suferit, in timul pandemiei COVID-19. ABOUT YOU este o subsidiara a gigantului e-commerce Otto Group.

Lansata in toamna lui 2019 in Romania, in primavara lui 2021 in Spania si in toamna acestui an in Italia, Grecia si Portugalia, compania germana a anuntat si ca si-a crescut veniturile cu aproape 60% in primele 6 luni din an, pana la suma de 817 milioane €. Aceasta crestere este intr-un puternic contrast cu EBITDA (castigul unei firme inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare), care a fost de -13 milioane €.

Pe segmentul de Fashion, compania a avut un profit de 7,8 milioane €, in Germania, Austria si Elvetia (mai putin decat cu un an inainte, cand suma era de 8,6 milioane €). Cum spuneam mai sus, in restul pietelor europene unde activeaza, a pierdut peste 24 de milioane € (cu aproape 7 milioane € mai mult decat cu un an inainte). Prin urmare, lansarile recente in tarile sudice ale Europei si-au pus amprenta pe rezultatele financiare ale companiei. Aceste pierderi au fost contrabalansate de ramura B2B de succes: aceasta ofera altor retaileri online servicii de cloud si centre de distributie (sub numele TME). In Q2 2021, acest department a crescut cu 181% YoY, pana la un profit de 39,5 milioane € si venituri de 6 milioane €.

Leave a reply