Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

CEL.ro nu a avut bani pentru cumpararea PC Garage

tiberiu pop

CEL.ro a incercat sa cumpere rivalul PCGarage.ro, dar nu i-au iesit socotelile financiare, a explicat Tiberiu Pop (foto, proprietar si CEO al CEL.ro) pentru „Ziarul financiar”. Corsar Online, compania care admi­nis­treaza CEL.ro, a dus discutii pentru cumpararea PCGarage.ro (unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de produse IT&C din Romania, de la antreprenorul Marius Ghenea), dar eMAG.ro a iesit invingator in cursa.

Asta pentru ca CEL.ro (care cauta la randul sau un investitor cu buzunare largi) nu a avut fondurile necesare: 8 milioane de euro! „Anul trecut am avut cateva discutii cu Marius Ghenea, fara a finaliza ceva, din lipsa de resurse. Pretul cerut era in jur de 8 milioane de euro si adresat unui investitor listat la bursa si care ar fi castigat nu din profitul generat de PC Garage, ci din cresterea pretului actiunilor pe bursa in urma achizitiei”, a explicat Tiberiu Pop pentru publicatia amintita anterior.

Cel mai mare retailer online din Romania, eMAG.ro (care a rulat peste 350 milioane € anul trecut) a anuntat preluarea PC Garage la mijlocul lunii aprilie, iar Pop spune ca negocierile au durat un an de zile si eMAG a fost ultima optiune: „Motivul pentru care PC Garage nu s-a vandut pana acum este cifra de afaceri mult prea mica (30 de milioane € – n.r.). Un business devine atractiv pentru un investitor cand se apropie de 100 de milioane de euro. Vanzarea catre eMAG a fost cel mai probabil ultima optiune, noi neavand banii necesari, iar un investitor extern nefiind interesat de o cifra de afaceri atat de mica”. Ceea ce inseamna ca, daca ar fi incheiat tranzactia cu PC Garage, CEL.ro (care a facut afaceri de 40 milioane € anul trecut) si-ar fi dublat castigurile.

Tiberiu Pop considera ca tranzactia ar trebui blocata de Consiliul Concurentei, deoarece concurenta este „puternic afectata de o astfel de miscare in piata” (vor creste preturile, PC Garage va deveni o alternativa falsa la eMAG), iar clientii au doar de pierdut.

Leave a reply