Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Americanii vor sa inventeze plata prin… plasture

smaller_pch_0

Compania MC10 Inc. (care creeaza sisteme de monitorizare folosite la dispozitive electronice, medicale, industriale si sisteme de aparare) si-a folosit specialistii in senzori purtati pe piele pentru a crea urmatoarea generatie de tehnologie purtabila – un „plasture” prin care poti efectua plati. Creat in parteneriat cu L’Oreal, produsul va fi comercializat cu ajutorul PCH (care ofera solutii ingenioase de produse pentru cele mai mari brand-uri din lume), aflam de pe mc10inc.com.

Cele doua companii vor sa vanda asa-numitul „Wearable Interactive Stamp Platform” (WiSP™), un timbru lipicios, flexibil, purtat pe piele, extrem de subtire, care poate interactiona cu o varietate de aplicatii. Legat de un smartphone sau o tableta ori in apropierea unui reader NFC pentru plati contactless, platforma WiSP isi propune sa permita utilizatorului sa plateasca produse/servicii, sa intre in camera de hotel, sa aiba acces la evenimente si spectacole, sa inmagazineze informatii medicale despre purtator (fiind, in acest scop, folosit in spitale).

Setul de protocoale WiSP functioneaza simplu: doua dispozitive electronice comunica intre ele cand se afla in apropiere (4 cm). Plasturele poate fi purtat non-stop maximum doua zile, timp in care este rezistent la apa. Odata indepartat, timbrul nu mai poate fi refolosit.

Raspunde la aceasta intrebare