Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Ce risca firmele online care ignora platforma ODR (SOL)?

ODR

Asa cum scriam recent, pe 15 februarie, Comisia Europeana a implementat online platforma ODR („online dispute resolution platform”), in romana SOL („solutionarea online a litigiilor”), prin care consumatorii si comerciantii isi pot rezolva litigiile rezultate din tranzactiile online. Acum, avocatnet.ro scrie ca toti comerciantii care desfasoara activitati economice online (incheind contracte de vanzare-cumparare de bunuri/de prestari de servicii) risca amenzi intre 2.000 si 5.000 de lei din partea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) daca nu respecta prevederile Regulamentului nr. 524/2013 privind solutionarea online a litigiilor in materie de consum. Astfel, toate firmele de e-commerce din UE trebuie:

  • sa furnizeze pe paginile lor de internet un link electronic si usor accesibil catre platforma SOL
  • sa-si precizeze adresele de e-mail

In plus, comerciantii care s-au angajat sau care sunt obligati sa recurga la una sau mai multe entitati SAL („solutionare alternativa a litigiilor”, care vor ajuta la rezolvarea litigiilor intre comercianti si consumatori in afara instantelor de judecata) pentru a solutiona litigiile cu consumatorii, trebuie sa-i informeze despre existenta platformei SOL si despre posibilitatea lor de a recurge la aceasta, furnizand un link electronic catre platforma sau intr-un e-mail, dupa caz. Dar in Romania nu exista deocamdata entitati SAL.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply