Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Ce probleme a gasit ANPC la magazinele online de jucarii controlate inainte de Ziua Copilului


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a desfasurat recent controale, pentru a verifica respectarea prevederilor legale privind siguranta jucariilor, pe un numar de 963 de operatori economici. 875 dintre acestia au avut abateri, iar amenzile aplicate au totalizat 4,25 milioane lei, anunta anpc.ro. Controalele s-au desfasurat in perioada 7-24.05.2024, inainte de Ziua Internationala a Copilului, la nivelul intregii tari.

Majoritatea companiilor verificate (947 la numar) vand jucarii offline, direct consumatorilor, la 872 dintre ele fiind inregistrate nereguli. ANPC a controlat peste 630.000 de produse si a identificat abateri la circa 550.000 dintre ele (de aceea, pana la remedierea deficientelor constatate, circa 480.000 produse au fost oprite temporar de la comercializare si aproximativ 65.000 de jucarii au fost eliminate definitiv de pe piata). Printre neregulile constatate s-au numarat etichetele neconforme, jucariile care contin substante toxice/necunoscute si nerespectarea regimului promotiilor.

Restul de 16 companii analizate de ANPC in perioada amintita au fost magazine e-commerce de jucarii. In cazul acestora, s-au depistat abateri in doar 3 cazuri, s-au acordat amenzi contraventionale in valoare de 11.000 lei si 1 avertisment.

Deficientele constatate in cazul comerciantilor online de jucarii au fost legate de: mentionarea conditiilor in care cumparatorii pot da retur, nerespectarea termenului de livrare a produselor comandate, comercializarea unor jucarii fara instructiuni si informatii traduse in limba romana si neafisarea, pe website, a perioadei de desfasurare a promotiilor sau a sintagmei „in limita stocului disponibil”.

„Nu de putine ori, din neatentie si ignorand avertismentele de pe ambalajul sau eticheta produsului, parintii cumpara copiilor jucarii care nu sunt potrivite varstei acestora si care le pot pune in pericol sanatatea sau chiar viata. De aceea, este important sa fim foarte atenti la cumpararea jucariilor, pentru a nu transforma bucuria copiilor intr-o tragedie”, a transmis Sebastian Hotca (Presedinte interimar ANPC).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] Ce probleme a gasit ANPC la magazinele online de jucarii controlate inainte de Ziua Copilului &#8211… […]

Leave a reply