Categoriile de produse la care sunt obligat sa asigur reparatia in garantie?
RaporteazaPlease briefly explain why you feel this question should be reported .
Buna ziua,
Citesc de cateva ore Ordonanţa nr. 9/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora din care nu inteleg, sincer, mai nimic, asa ca apelez din nou la voi.
Certificat de garantie si garantie de conformitate- am sau nu am obligatia de a asigura garantie 24 de luni si daca da, pentru ce produse?
Sa zicem ca eu vand pastile de inghetat pentru lazi frigorifice iar clientul revine dupa 14 luni si reclama ca s-a tocit sau ce stiu eu ce motiv, si solicita schimbarea, stornarea sau reparatia(improbabil la acest produs) eu sunt obligat de lege sa ii repar, stornez sau sa ii schimb produsul?
Acelasi lucru se aplica si pentru un pix? sau pentru o trotineta electrica? Dar -pentru o motocoasa?
Mai pe scurt, caror produse(sau unde sa citesc categoriile de produse) la care sunt obligat sa asigur sau nu reparatia in garantie?
Multumesc,
Bogdan
Răspunsuri ( 2 )
Si pe mine m-ar interesa un raspuns profesionist!
Nu mai sunt deosebiri intre tipurile de produse
http://www.eccromania.ro/informatii/intreaba-expertul/vanzarea-produselor-si-garantiile/#1483625203138-788c3ad7-fb7b
Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, cu modificările și completările ulterioare, reglementează aspecte privind vânzarea produselor, inclusiv a celor executate la comandă și garanțiile asociate acestora, în vederea asigurării protecției consumatorilor. Legea se aplică și vânzării produselor folosite, precum și produselor de folosință îndelungată câștigate la tombole, concursuri ori acordate cu titlu gratuit de comerciant.
În categoria produselor trebuie observat că, sub imperiul Legii nr. 449/2003, produsele de folosință îndelungată și produsele nealimentare de uz curent nu mai au un regim juridic diferit, toate produsele – fie că vorbim de autovehicule, pantofi, aparatură electrocasnică, haine, aparatură audio, video sau pur și simplu o matură – se vor supune acelorași reguli.
Cu toate acestea, există și câteva categorii de produse (excepții) cărora nu le sunt aplicabile regulile statuate de Legea nr. 449/2003, după cum urmează:
## bunurile vândute în urma confiscărilor, în cadrul procedurilor de executare silită sau pe baza unui act emis de autoritățile judecătorești;
## apa;
## gazele care nu sunt ambalate într-un volum limitat sau într-o cantitate fixă;
## energia electrică.