Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cartile pentru copii reprezinta aproape 25% din vanzarile Libris.ro, in ultimul an

In perioada mai 2021 – aprilie 2022, 1 din 4 carti vandute de Libris.ro a fost un volum pentru copii sau de parenting, anunta libraria onliine, intr-un comunicat de presa. Categoriile Carte pentru copii si Cresterea copiilor si-au crescut constant ponderea in vanzari, pe Libris.ro, ajungand la 25% (fata de aproximativ 15%, in urma cu 3 ani). Astfel, cartile pentru copii se apropie in popularitate de beletristica, semn ca parintii sunt tot mai preocupati sa insufle copiilor interesul pentru lectura.

Din totalul cartilor destinate copiilor disponibile pe site-ul librariei, peste 12.000 de titluri sunt in limba romana (cu livrare imediata din stoc) si peste 14.800 titluri in limba engleza (cu livrare in 3-5 saptamani). Topul editurilor cu cele mai numeroase titluri pe Libris.ro (din oferta care include aproape 500 de edituri) este condus de Editura Litera, urmata de Didactica Publishing House, Grupul Editorial Art, Gama si Aramis. Cel  mai vandut volum pentru copii este „500 de adevaruri uimitoare si amuzante”, care se mentine in top dupa ce si la nivelul anului trecut a fost cea mai populara alegere.

Top 10 cele mai vandute carti pentru copii (mai 2021 – aprilie 2022):

 1. „500 de adevaruri uimitoare si amuzante”
 2. „Recreatia mare” – Mircea Santimbrean
 3. „Singur pe lume” – Hector Malot
 4. „Dumbrava minunata” – Mihail Sadoveanu
 5. „Amintiri din copilarie” – Ion Creanga
 6. „Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai” – Nikolai Nosov
 7. „Bufnita care se temea de intuneric” – Jill Tomlinson
 8. „Prima mea carte de ghicitori si proverbe” – Patrisia Lungu
 9. „Povestea bradului. Carte de colorat” – H. Ch. Andersen
 10. „Marea carte de colorat, 3-4 ani”

Top 10 cei mai vanduti autori pentru copii (mai 2021 – aprilie 2022):

 1. Ion Creanga
 2. Jill Tomlinson
 3. Hans Christian Anderse
 4. Fratii Grim
 5. Mark Twai
 6. Ioana Chicet-Macoveiciuc
 7. Roald Dahl
 8. Geronimo Stilton
 9. Jules Verne
 10. Mary Pope Osborne

Top 10 cei mai vanduti autori romani pentru copii (mai 2021 – aprilie 2022):

 1. Ion Creanga
 2. Ioana Chicet-Macoveiciuc
 3. Mircea Santimbreanu
 4. Ion Luca Caragiale
 5. Mihail Sadoveanu
 6. Petre Ispirescu
 7. Emil Garleanu
 8. Alexandru Mitru
 9. Gellu Naum
 10. Alex Moldovan

„Exista o nevoie vasta, desigur, pe partea de bibliografie scolara consacrata, topurile de vanzari vorbesc de la sine. Remarcam, totusi, in ultima perioada ca parintii si institutiile cu buget mai generos alocat fondului de carte se orienteaza si catre titluri actuale si serii apreciate de copii. Harry Potter, Jurnalul unui pusti, Cum sa faci sa nu citesti, Cronicile din Narnia, Pisicile razboinice, Aventurile lui Habarnam, Momilandia, 500 de adevaruri uimitoare si amuzante, Pettson si Findus sunt exemple de titluri si volume care aduc bucurie copiilor si cu ajutorul carora personalul didactic insufla elevilor dragostea pentru lectura”, a precizat Laura Teposu (foto, CEO Libris.ro).

Cele mai comandate carti, pe categorii de varsta (mai 2021 – aprilie 2022):

 • „Prima mea biblioteca ilustrata: Primele cuvinte” (categoria 0-1 an)
 • „Montessori. Clasificare: Anotimpuri” (1-3 ani)
 • „Magie de iarna” – Mos Craciun (3-5 ani)
 • „Prima mea carte de ghicitori si proverbe” – Patrisia Lungu (5-7 ani)
 • „500 de adevaruri uimitoare si amuzante” (7-10 ani si peste 10 ani)

„Este evident pentru noi ca sectiunea dedicata copiilor si parintilor va continua sa creasca, iar noi incurajam acest lucru printr-o oferta vasta si variata de carte, preturi avantajoase si livrare rapida. Totodata, continuam demersurile de a incuraja lectura in randul celor mici, cu strategii pe termen scurt si lung, proiecte speciale si initiative de impact. Prin proiectul CarteTeca am dotat deja aproape 150 de biblioteci scolare cu titluri actuale, adecvate publicului tanar si in formare”, a mai adaugat Laura Teposu.

Conform datelor librariei online, in perioada de referinta, comanda medie a fost de 105 lei. Printre volumele care se regasesc in comanda alaturi de cartile pentru copii se numara carti de beletristica, dar si de parenting, dezvoltare personala sau manuale si carti scolare. Din totalul clientilor care au plasat comenzi de carti pentru copii pe Libris.ro, un sfert au revenit pentru cel putin o noua comanda in decursul perioadei analizate.

Leave a reply