Care este diferenta intre “Trafic de cautare si Trafic organic” ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am gasit in Google Analytics 2 elemente

Trafic de cautare
Trafic organic

Nu reusesc sa imi explic care este diferenta dintre cei 2 parametri ?

Banuiesc ca se refera la traficul venit de pe motoarele de cautare.

Deschis 0
Web analytics basics Florin Gemanaru 8 ani 1 raspuns 2405 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Te referi la segmentele de sistem, segmentele facute de google automat, nu cele facute de tine.

  Pentru cine nu stie, in orice raport Google Analytics, se pot folosi, se pot aplica SEGMENTE, adica sa vizualizezi raportul numai in niste conditii date (numite segmente).

  La segmentele default, cele de sistem, facute de specialistii Google Analytics, avem aceste 2 segmente pe care tu nu le intelegi. Iata mai jos definitia lor:
  – trafic de cautare = unde medium (in romaneste modalitate) contine expresia regulata (regex) urmatoare “^(cpc|ppc|cpa|cpm|cpv|cpp|organic)$”
  – trafic organic = unde medium (in romaneste modalitate) se potriveste exact cu “organic”, adica este fix organic.

  Acum, ar trebui sa stiti ce este un canal media (daca ati fost la mine la curs stiti deja), este combinatia sursa/modalitate, sau in enegleza source / medium.

  Acel medium sau modalitate ne indica tipul de canal media, si cand vedem trafic din seo, vedem in tabel google / organic, si stim ca este din cautarea organica. Cand vedem google / cpc, stim ca este adwords, adica, cautare platita.

  Pe scurt, sa-ti raspund la intrebare:
  1 – segmentul numit trafic de cautare este un segment complex, care in mare, include si traficul de cautare organic si cel platit
  2 – segmentul numit trafic organic, este mai simplu, include tot traficul organic, atentie, si google / organic, si yahoo / organic, si bing / organic..

  Asta e diferenta dintre cele 2, primul il include pe al doilea, in mod normal, dar nu e obligatoriu. Nu explic acum de ce asta, dar crede-ma pe cuvant, primul e mai mare, al doilea e un segment mai mic.

Lasă un răspuns

Browse