Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Bosch si alte corporatii lucreaza la un blockchain comun pentru IoT

blockchain

Cisco Systems Inc., Bosch Ltd. si alte cateva corporatii (Bank of New York Mellon Corp, Foxconn Technology Group, Gemalto) si start-up-uri (Consensus Systems, BitSE si Chronicled Inc.) s-au asociat intr-un consortiu menit sa securizeze si sa imbunatateasca aplicatiile IoT (Internetul lucrurilor) prin dezvoltarea unui protocol blockchain comun (tehnologie care permite tranzactii rapide, securizate si descentralizate), citim pe reuters.com. Sistemul ar permite identificarea dispozitivelor IoT si integritatea datelor pe care le schimba intre ele.

Dispozitivele interconectate care ne inconjoara si devin o parte din ce in ce mai mare a vietii noastre vin cu riscuri de securitate, putand deveni tinte usoare, de unde si interesul acestui grup de companii din industria hardware si software, prezente in topul Fortune 500, in crearea unui protocol blockchain, cu ajutorul unor start-up-uri din domeniu. Initiativa a luat nastere in timpul New Horizons: Blockchain x IoT Summit, din Berkeley (California), in decembrie 2016, scrie si coindesk.com.

Acest consortiu nu este singurul efort comun in directia dezvoltarii tehnologiei blockchain: 40 de banci fac parte dintr-o initiativa similara condusa de start-up-ul R3 CEV; firme ca IBM Corp si Hitachi Ltd. fac parte dintr-un consortiu condus de Linux Foundation.

Raspunde la aceasta intrebare