Blog pe acelasi domeniu sau pe subdomeniu ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am un magazin online, si as dori sa-i fac un blog. Care este recomandarea dumneavoastra, sa il fac de tipul blog.domeniu.ro sau domeniu.ro/blog .

Am citit diverse situatii cand subdomeniul intrece magazinul online in cautari si sunt indecis la ce varianta sa apelez. Imi puteti da niste sfaturi si cateva argumente pentru fiecare alegere ? Multumesc !

Deschis 0
SEO Vali 9 ani 9 raspuns 4567 vizualizari 0

Răspunsuri ( 9 )

 1. 100% mergeți pe domeniu.ro/blog.

  Vedeți mai jos.

  Subdomains vs. Subfolders, Rel Canonical vs. 301, and How to Structure Links for SEO – Whiteboard Friday – Moz
  http://moz.com/blog/subdomains-vs-subfolders-rel-canonical-vs-301-how-to-structure-links-optimally-for-seo-whiteboard-friday

  SEO penalties of moving our blog to a subdomain
  https://iwantmyname.com/blog/2015/01/seo-penalties-of-moving-our-blog-to-a-subdomain.html

  Moz’s official stance on Subdomain vs Subfolder – does it need updating? | Moz Q&A
  http://moz.com/community/q/moz-s-official-stance-on-subdomain-vs-subfolder-does-it-need-updating

 2. Fara probleme se poate merge pe orice versiune, mai ales ca de cativa ani subdomeniile sunt asociate de google cu domeniile.
  Cat timp comunicarea e ok (periodica, nu un post la 2 luni), fiecare sectiune are avantajul ei.

 3. Exista o perioada cand Google analiza in mod diferit domeniile si subdomeniile si era recomandat sa creezi continut de calitate pe cat mai multe subdomenii deoarece cresteau automat si aparitiile in SERP.
  In momentul de fata este irelevant dpdv SEO daca folosesti subdomeniu sau subfolder. Creezi blog’ul cum ti se pare mai simplu. Eu personal optez pentru subfolder, este mai estetic.

  Ar trebui sa luam in considerare si ce spune Matt Cutts in video’ul de mai jos, omul stie despre ce vorbeste ca doar lucreaza la Google 🙂

  0
  2015-02-24T11:07:39+02:00

  Da, insa teoretic blog-ul avand continut are sanse foarte mari sa intreaca magazinul online si pun aceasta problema pentru ca am vazut o situatie reala. Si atunci daca este pe subdomeniu din punctul de vedere nu e o situatie prea roz …

 4. Daniel Toma
  0
  2015-02-24T17:57:53+02:00

  +1 pentru domeniu.ro/blog

  Daca exista deja un certificat SSL pentru domeniu atunci se poate folosi si pentru blog. Si e indicat sa folositi, pentru ca din toamna Google incurajeaza site-urile pe https.

  0
  2015-02-27T12:59:31+02:00

  Ar fi mult de discutat pe aceasta tema. Desi mai toti recomanda ca blogul sa fie creat pe director, in speta data pot fi folosite lejer ambele variante. Intotdeauna se vor gasi argumente atat preo cat si contra.
  Din punctul meu de vedere, ca sfat, as merge pe blog.domeniu.tld.

  0
  2015-03-26T10:55:24+02:00

  Revin cu o completare. In urma acestei discutii am decis sa fac un mic test care sa vina in sprijinul afirmatiei de mai sus: mutat continut de pe un subdirector pe un subdomeniu.
  Initial, cand se afla pe subdirector, contentul ranka pe keywordul principal undeva in pagina 4-5 (poz 40+). La 3 saptamani de la mutarea pe subdomeniu rankeaza undeva pe pozitia 15. Si acest lucru fara a aduce vreun backlink. Voi incepe usor o campanie foarte light de achizitie backlinkuri pentru a vedea cat de sus se poate ridica.

  0
  2015-03-27T00:01:52+02:00

  Multumesc pentru sfaturi, l-am facut deja pe blog.domeniu.tld , asteptam rezultatele 🙂 Robert, ne poti tine la curent si cu rezultatele tale, bafta !

  0
  2015-03-27T12:24:39+02:00

  Vali, sa nu te astepti ca rezultatele sa vina de la sine. Nu o sa se intample acest lucru. Pe langa content de calitate ai nevoie si de o politica coerenta de backlinking.

  Referitor la test, da, va voi tine la curent. Din ceea ce observ pana acum, a fost o miscare ok.

Lasă un răspuns

Browse