Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Black Friday 2021: ANPC a amendat eMAG.ro cu 50.000 lei

Anul acesta, de Black Friday, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat altex.ro si alte 11 magazine online (printre care mediagalaxy.ro, flanco.ro, evomag.ro, pcgarage.ro, elefant.ro si vivre.ro), infiintand Comandamentul Special Black Friday, o structura menita sa detecteze practicile comerciale incorecte. Cea mai noua amenda data de ANPC, de Black Friday, a mers catre emag.ro. Site-ul a fost verificat si amendat cu 50.000 de lei, anunta anpc.ro.

Comisarii ANPC au constatat urmatoarele abateri:

  1. Pe pagina de prezentarea a produselor, langa pretul de referinta („pretul taiat”) la care se aplica reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul: „Pretul taiat este cel mai mic pret la care a fost vandut produsul in ultimele 30 de zile”, neexistand  nicio alta informatie care sa prezinte durata promotiei (reducerii), respectiv data de inceput a acesteia.
  2. Din analiza documentatiei prezentate de operatorul economic privind evolutia preturilor, in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatarile de mai sus, a rezultat faptul ca omiterea informatiei privind data aplicarii reducerii este de natura sa creeze confuzie si dificultate in verificarea  celui mai mic pret la care sunt vandute produsele, in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de aplicarea reducerii.

Pozitia eMAG privind amenda ANPC este ca aspectele sesizate au fost rezolvate prompt, iar clientii nu au fost afectati. „Am pus la dispozitia autoritatilor in mod transparent informatiile necesare privind organizarea campaniilor promotionale la eMAG. De asemenea, ANPC a verificat zeci de preturi din cadrul campaniei Black Friday dar si din alte promotii si nu a constatat nicio abatere privind aplicarea reducerii conform legii, la cel mai mic pret din ultimele 30 de zile.

In plus, ca o dovada suplimentara de transparenta, am construit un ghid de marcaje si caracteristici ale produselor, care este public si poate fi accesat de oricine pe pagina noastra de informatii, sau printr-o simpla cautare pe eMAG. Consideram ca eforturile autoritatilor de a sustine transparenta informatiilor sunt in interesul clientilor si au rolul de a creste increderea acestora in comercianti”, transmite eMAG.ro, intr-un comunicat de presa.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply