Autorizare punct de lucru intr-o piata noua

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Va salut,

Fiind in domeniul de produse personalizate si handmade de calitate si nu numai: tricouri, esarfe, papioane, ceasuri, cani, etc. cum as putea sa imi autorizez un punct de lucru pe piete noi:

1.Mai concret, vreau sa intru pe o piata(targ) in zona rurala(mi se pare o piata eficienta si neexploatata suficient, cu produse de calitate). Mentionez ca acest targ se desfasoara saptamanal (1zi/saptamana).

2. Persoana desemnata pentru a se ocupa de “vanzarea” propriu zisa in acel targ trebuie sa fie angajata in firma, dar fiind un business la inceput de drum e destul de greu sa sustin un salariu, asadar, ce alta forma de “contract” putem incheia intre firma si acea persoana.(nu caut sa fac evaziune ci doar optimizare de costuri initiale)

3. Ce anume mi-ar fi necesar pentru un punct de lucru mobil ( ex: rulota comerciala ) cu care ma voi deplasa la diferite targuri?

Multumesc frumos!

Rezolvat 0
Chestiuni legale Urdea Bogdan 3 ani 2 raspuns 783 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Stiu ca un prieten s-a interesat la un moment despre acest subiect.
  Mi-a dat urmatoarele informatii:

  Acte necesare pentru obţinerea acordului de funcţionare ambulant în vederea desfăşurării activităţii de comerţ stradal în mobilier urban faţa punctului de lucru cu acelasi profil ( flori , legume fructe, ziare si reviste, carti, produse de patiserie, cofetarie, vitrina frigorifica pentru inghetata si aparat pentru inghetata ) :
  1.Cerere tipizată;
  2.Acte firmă (certificat de înregistrare + certificat constatator cu obţinut de la ORC in baza Legii 359/2004);
  3. Certificat fiscal (din care să rezulte că nu sunt datorii la bugetul local – obţinut de la Direcţia Fiscală);
  4.Plan de situaţie 1:500 pe care se va marca vizibil amplasamentul unde se solicita amplasarea mobilierului – obţinut prin cam.12 – de la Serviciul Banca de Date Urbane şi Cadastru;
  5. Plan de încadrare 1:5000 – obţinut prin cam. 12 – de la Serviciul Banca de Date Urbane şi Cadastru;
  6. Proiect, poza în care să fie prezentat tipul de mobilier de comerţ stradal utilizat ;
  7. Activitatea de comercializare îngheţată , produse de patiserie, etc necesită document de avizare sanitar-veterinară a laboratorului în care se produce;
  8. Acordul pentru desfasurarea exercitiilor comerciale eliberat de catre Primarie in baza Legii 650/2002 pentru punctul de lucru fix;
  9. Extras de carte funciară, dacă este cazul pentru teren proprietate personala a persoanelor fizice sau juridice precum si contract de inchiriere/comodat a terenului, daca este cazul .

  Acte necesare pentru obţinerea acordului de funcţionare ambulant în vederea desfăşurării activităţii de comerţ stradal in chioscuri, tonete de flori pe amplasamente adjudecate la licitatie publica :

  1. Cerere tipizata;
  2. Acte firmă (certificat de înregistrare + certificat constatator cu obţinut de la ORC in baza Legii 359/2004);
  3. Certificat fiscal (din care să rezulte că nu sunt datorii la bugetul local – obţinut de la Direcţia Fiscală);
  4. Plan de situaţie 1:500 pe care se va marca vizibil amplasamentul – obţinut prin cam.12 – de la Serviciul Banca de Date Urbane şi Cadastru ;
  5. Plan de încadrare 1:5000 – obţinut prin cam. 12 – de la Serviciul Banca de Date Urbane şi Cadastru ;
  6. Proiect intocmit de un proiectant autorizat în care să fie prezentat modelul de chiosc, toneta avizat de catre Institutia Arhitectului Sef din cadrul Primariei ;
  7. Contract de inchiriere a domeniului public .

  Acte necesare pentru obţinerea acordului de funcţionare în vederea desfăşurării activităţii de comerţ stradal în rulotă comercială , comert cu legume fructe, flori, carti, pop corn etc pe amplasamente adjudecate la licitatie publica:

  1. Cerere tipizată;
  2. Certificat de înregistrare obţinut de la Oficiul Registrului Comertului;
  3. Certificat fiscal din care sa rezulte ca nu sunt datorii la bugetul local – obtinut de la Directia Fiscala .
  4. Contract de inchiriere a domeniului public;
  5. Activitatea de alimentatie publica necesita document de avizare sanitara ;
  6. Carte de identitate, talon din care sa reiasa faptul ca rulota este de tip comercial;
  7. Contract de inchiriere/comodat a rulotei, daca este cazul;
  8. Proiect, poza în care să fie prezentat tipul de mobilier de comerţ stradal utilizat .

  Nu stiu daca este100% adevarat, dar poate te ajuta.
  Sfatul meu este totusi sa mergi la ONRC si sa intrebi acolo.

  Cel mai bun răspuns
 2. Salut!

  Va trebui sa verificati daca aveti in obiectul de activitate si codul caen Comerţ cu amănuntul efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe. Pentru deschiderea unui punct de lucru mobil va recomandam sa va adresati ONRC de care apartineti si care va putea furniza informatiile privind documentele de care aveti nevoie.

  Legat de colaborarea cu o persoana fizica, care sa lucreze la targ, puteti incerca un contract cu timp partial, cu repartizarea inegala a timpului de munca. Practic nu va trebui sa angajati persoana cu 8 ore/zi, ci cu timp partial, conform cu programul de munca pe care il va avea. Incepand cu 2020, contractele de munca cu timp partial nu se mai impoziteaza la nivelul unei norme intregi, ci la venitul efectiv realizat. A fost eliminata astfel supraimpozitarea contractelor part time.

  Analizand informatiile dvs, inteleg ca activitatea are un caracter de continuitate, desfasurandu-se saptamanal, astfel ca acest lucru exclude posibilitatea de a incheia un contract de colaborare cu persoana fizica, in afara unei relatii de angajare.

  Printre alte obligatii o amintim pe cea de a detine casa de marcat.

  O zi frumoasa!

  Mircea Capatina
  https://www.smartbill.ro/

Lasă un răspuns

Browse