Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon va investi peste 1 miliard € in reteaua de transport electric din Europa

Gigantul e-commerce Amazon a anuntat ca va investi peste 1 miliard €, pana in 2027, in decarbonizarea retelei de transport a comenzilor online din Europa, informeaza ecommercenews.eu. Compania va include, in lantul de fulfilment propriu, dube si camioane de livrare electrice si isi propune sa aiba 0 emisii nete de carbon, pana in 2040. Amazon are huburi de micromobilitate in 20 de orase din Europa si planuieste dublarea accestui numar, in urmatorii 3 ani. In plus, compania a anuntat ca va investi in mii de statii de incarcare electrice, amplasate in depozitele europene.

In vara, Amazon a lansat primul hub de micromobilitate la Londra, unde face livrari pe jos sau cu biciclete electrice. In prezent, in Europa exista peste 3.000 de vehicule de livrare electrice, iar compania fondata de Jeff Bezos are de gand sa creasca aceasta flota proprie pana la 10.000 de automobile, pana in 2025, prin intermediul investitiilor planuite.

„Reteaua noastra de transport este una dintre cele mai mari provocari din cadrul eforturilor noastre de a reduce emisiile de carbon si a ajunge la 0 emisii nete de carbon va necesita investitii substantiale si sustinute. Folosirea a mii de dube, camioane si biciclete electrice ne va ajuta sa ne indepartam si mai mult de combustibilii fosili traditionali si – speram noi – sa incurajam si mai mult industriile automobilistice si de transport din Europa si din intraga lume sa continue sa scaleze si sa faca inovatii in domeniu, deoarece trebuie sa lucram impreuna, pentru a ne indeplini scopurile climatice”, a transmis Andy Jassy (CEO Amazon).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] a inceput sa trimita coletele europene folosind exclusiv ambalaje reciclabile. Si va investi peste 1 miliard € in electrificarea flotei logistice europene, 400 de milioane € fiind dedicati doar […]

  2. […] decat cele americane, pentru a se potrivi oraselor europene. Gigantul online american va investi peste 1 miliard € in electrificarea flotei logistice europene, 400 de milioane € fiind dedicati doar […]

Leave a reply