Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Amazon: in Q1 2021, vanzarile au crescut cu 44% YoY si veniturile – cu 224% YoY

Vanzarile nete ale gigantului online Amazon au crescut cu 44% in primele trei luni din anul 2021 (pana la 108,5 miliarde $), comparativ cu ianuarie-martie 2020, informeaza retailanalysis.igd.com. Venitul operational a crescut si el, cu 224%, pana la 8,1 miliarde $. Vanzarile nord-americane au reprezentat 59% din total. Cresterea a fost propulsata de segmentul international al pietei Amazon: acesta a crescut cu 60%, comparativ cu America de Nord (unde cresterea a fost de 40%). In prezent, 28% din totalul vanzarilor companiei au loc pe plan international (fata de 25%, in 2020), iar Amazon continua extinderea pe noi piete (in martie, s-a lansat Amazon Polonia) si deschiderea de noi centre de fulfillment (in Australia).

La nivel mondial exista peste 200 de milioane de abonati Amazon Prime. Compania continua investitiile in magazinele fizice: a ajuns la 15 locatii Amazon Fresh (dintre care 3 la Londra), a lansat Amazon One (sistem de plata contactless) intr-un magazin Whole Foods Market din Seattle si va extinde ideea si in alte locatii din oras. Asta chiar daca, pe termen scurt, comertul offline nu merge stralucit: in Q1 2021, vanzarile din magazinele fizice ale companiei au scazut cu 16% (pana la 3,9 miliarde $), in timp ce vanzarile nete ale comerciantilor terti de pe marketplace au crescut cu 64% YoY (pana la 23,7 miliarde $).

„Doi dintre copiii nostri au acum 10 si 15 ani si, dupa ce i-am ingriit ani de zile, acum cresc repede si isi intra in drepturi. Prime Video implineste 10 ani si – in ultimul an – peste 175 de milioane de membri Prime au vazut astfel seriale si filme, numarul de ore petrecute pe serviciul de streaming fiind mai mare cu 70% YoY. In doar 15 ani, AWS (Amazon Web Services – divizia de cloud computing a companiei, n.r.) a devenit o afacere cu vanzari anuale in valoare de 54 miliarde $, care concureaza cu cele mai mari companii de tehnologie din lume, iar dezvoltarea ei este una accelerata – de +32% YoY”, a transmis Jeff Bezos (fondator si CEO Amazon).

Leave a reply