Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon: in Q1 2021, vanzarile au crescut cu 44% YoY si veniturile – cu 224% YoY

Vanzarile nete ale gigantului online Amazon au crescut cu 44% in primele trei luni din anul 2021 (pana la 108,5 miliarde $), comparativ cu ianuarie-martie 2020, informeaza retailanalysis.igd.com. Venitul operational a crescut si el, cu 224%, pana la 8,1 miliarde $. Vanzarile nord-americane au reprezentat 59% din total. Cresterea a fost propulsata de segmentul international al pietei Amazon: acesta a crescut cu 60%, comparativ cu America de Nord (unde cresterea a fost de 40%). In prezent, 28% din totalul vanzarilor companiei au loc pe plan international (fata de 25%, in 2020), iar Amazon continua extinderea pe noi piete (in martie, s-a lansat Amazon Polonia) si deschiderea de noi centre de fulfillment (in Australia).

La nivel mondial exista peste 200 de milioane de abonati Amazon Prime. Compania continua investitiile in magazinele fizice: a ajuns la 15 locatii Amazon Fresh (dintre care 3 la Londra), a lansat Amazon One (sistem de plata contactless) intr-un magazin Whole Foods Market din Seattle si va extinde ideea si in alte locatii din oras. Asta chiar daca, pe termen scurt, comertul offline nu merge stralucit: in Q1 2021, vanzarile din magazinele fizice ale companiei au scazut cu 16% (pana la 3,9 miliarde $), in timp ce vanzarile nete ale comerciantilor terti de pe marketplace au crescut cu 64% YoY (pana la 23,7 miliarde $).

„Doi dintre copiii nostri au acum 10 si 15 ani si, dupa ce i-am ingriit ani de zile, acum cresc repede si isi intra in drepturi. Prime Video implineste 10 ani si – in ultimul an – peste 175 de milioane de membri Prime au vazut astfel seriale si filme, numarul de ore petrecute pe serviciul de streaming fiind mai mare cu 70% YoY. In doar 15 ani, AWS (Amazon Web Services – divizia de cloud computing a companiei, n.r.) a devenit o afacere cu vanzari anuale in valoare de 54 miliarde $, care concureaza cu cele mai mari companii de tehnologie din lume, iar dezvoltarea ei este una accelerata – de +32% YoY”, a transmis Jeff Bezos (fondator si CEO Amazon).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply