Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Amazon cauta 1.300 de depozite mici in Europa

amazon prime

Gigantul online Amazon vrea sa inchirieze 1.300 de spatii destinate depozitelor proprii in Europa, anunta telegraph.co.uk. Aceste depozite vor deservi clientii serviciului de livrare intr-o ora Prime Now. Amazon cauta spatii mici, in locatii urbane, in apropiere de orase mari, care sa fie alimentate cu bunurile populare comandate pe Internet de clienti, de acolo fiind apoi trimise mai departe consumatorilor – asa-numita „ultima mila” a operatiunii e-commerce (ultima etapa inainte de livrarea la client).

In unele tari, aceste centre sunt conduse de companii de curierat. Amazon isi foloseste depozitele pentru a-si tine pe stoc propriile produse, dar si cele ale altor companii care vand celor 50 de milioane de membri ai serviciului Prime.

Serviciul Prime Now ofera abonatilor Amazon Prime livrare gratuita in 2 ore de la plasarea comenzii pentru peste 25.000 de produse, plus livrare intr-o ora a produselor comandate de la anumite restaurante si magazine locale (in orasele selectionate). Serviciul care intra in competitie cu supermarket-urile locale a fost lansat prima data la Londra, in 2015. De atunci, a aparut si in alte zone ale Europei: in vara trecuta a fost lansat la Paris, este disponibil in Germania si Italia.

Din 2010 incoace, Amazon a investit 15 miliarde € in infrastructura europeana. Iar datele agentiei imobiliare Savills arata ca gigantul online a inchiriat – in 2016 – peste un sfert din tot spatiul de depozitare disponibil in Marea Britanie. Aceasta crestere a numarului de depozite este unul dintre motivele succesului monetar al Amazon: compania a cheltuit pe depozite 3,8 miliarde $ in H2 2016 (cu 1 miliard mai mult fata de aceeasi perioada din 2015).

Leave a reply