Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Al doilea Prime Day a ajutat Amazon sa aiba venituri de 149,2 miliarde $, in Q4 2022

Amazon si-a facut publice rezultate financiare din Q4 2022 (octombrie-decembrie), informeaza cnbc.com. La cresterea de 9% YoY din aceste trei luni a contribuit clar al doilea eveniment de reduceri Prime Day, desi a insemnat vanzari de 3 ori mai mici ca primul (din 12-13 iulie). Vanzarile online au fost mai mici cu 2% YoY (atingand suma de 64,5 miliarde $), dar – per total – veniturile din ultimul trimestru au fost mai mari decat se asteptau analistii (149,2 miliarde $). In total, in 2022, Amazon a avut vanzari nete de 514 miliarde $ (+9% YoY).

Vanzarile din America de Nord au fost mai mari cu 13% fata de Q4 2021, dar vanzarile internationale au fost mai mici cu 8%. In ultimele trei luni ale anului fiscal 2022, gigantul online american a castigat 21,4 miliarde $ din divizia Amazon Web Services (cu 20% mai mult fata de Q4 2021) si 11,56 miliarde $ din advertising (adica un plus de 19% YoY), adica o suma mai mare decat cele incasate de companii ca Google, Facebook sau Snap. Veniturile operationale din Q4 au fost de 2,7 miliarde $ (fata de 3,5 miliarde $, in urma cu un an).

Amazon a transmis, odata cu rezultatele financiare amintite, si faptul ca estimeaza o „crestere semnificativa” a vanzarilor in magazinele fizice proprii, in urmatorii ani. In Q4 2022, vanzarile digitale au scazut, iar cele din magazinele offline (din SUA si Marea Britanie) au crescut (+6% YoY, atingand suma de 4,96 miliarde $), depasind asteptarile, de Sarbatori.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply