Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Mexic e tara cu cea mai mare dezvoltare a comertului online, din lume

Intr-un interviu pentru mexicodailypost.com, CEO-ul Mercado Libre Mexic (David Giesen) spune ca Mexicul este tara nr. 1 din lume, la capitolul dezvoltare e-commerce. Pandemia COVID-19 a determinat o dezvoltare de 35% YoY (in 2019), de 81% YoY (in 2020) si de 27% (in 2021). Geisen mai este de parere si ca dezvoltarea comertului digital va continua intr-un ritm accelerat, in aceasta tara.

Mercado Libre este o compania e-commerce si de servicii financiare cu statut, in America Latina, iar Mexicul este a doua cea mai mare piata din zona, pentru companie (raportat la volumul si numarul de produse vandute pe site), dupa Brazilia. In acelasi interviu, David Giesen a povestit ca 288.000 de familii mexicane isi castiga majoritatea veniturilor de pe aceasta platforma.

In 2023, Mercado Libre va deschide magazine fizice noi (in diverse zone din tara) si isi va extinde reteaua logistica – care acum livreaza peste 90% din totalul produselor vandute pe platforma e-commerce. Giesen spune ca Mercado Libre isi va dezvolta flota aeriana (acum, livreaza in aceeasi zi in 16 orase mexicane si foloseste 4 aeronave) si va investi in transportul sustenabil (in 2022, a cumparat 150 de vehicule electrice).

O alta directie de dezvoltare mentionata de CEO-u companiei este zona FinTech – mai exact aplicatia MercadoPago. Aceasta permite utilizatorilor sa aiba un portofel digital, pe care sa-l foloseasca pentru a plati orice serviciu a face transfer de bani, a vinde criptomonede, a face investitii, a obtine dobanzi sau a accesa linii de credit. Incluziunea financiara este o oportunitate enorma in Mexic, unde 54 de milioane de adulti (din totalul de 127 de milioane de persoane) nu au un cont bancar sau acces la un sistem de creditare.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply