Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Afaceri de 6,2 milioane €, in 2020, pentru companiile de hosting din grupul R22

Companiile romanesti din grupul polonez R22 – actionar in 7 companii din Romania, cu o cota de peste 30% din piata locala de hosting – au realizat afaceri cu venituri recurente de peste 30 de milioane de lei (6,2 milioane €), in 2020. Anul trecut, cele 7 companii – Blugento si companiile de gazduire web MXHost.ro, XServers.ro, TLH.ro, Gazduire.ro, HostVision.ro si Rohost.ro – au avut afaceri cumulate in crestere cu 20% YoT, noteaza comunicatul de presa care anunta evolutia de anul trecut. Acelasi procent de crestere este estimat si pentru 2021.

Cifrele confirma investitia de succes a grupului R22, iar performata realizata este cu atat mai importanta cu cat, ca model de business, companiile comercializeaza servicii pe baza de abonament, lucru care presupune venituri recurente. Cele 7 companii au impreuna peste 80 de angajati, prezenta in Bucuresti, Cluj-Napoca si Bistrita, administreaza peste 100.000 de domenii active si au peste 60.000 de clienti activi, care acceseaza lunar cel putin un serviciu dintre cele oferite.

In 2020, transformarea digitala a business-urilor a fost una dintre tendintele accelerate de pandemia COVID-19, in Romania, generand cresteri peste estimari, in mai multe industrii. Piata de hosting (gazduire web) a crescut si ea, pe masura ce companiile si-au extins prezenta online, iar e-commerce-ul a avut un salt ce a depasit rapid media ultimilor ani, in contextul unei nevoi mai mari de domenii, gazduire web, servere, platforme si magazine online, certificate SSL, etc.

„In mai putin de 1 an, criza generata de COVID-19 a produs o schimbare in modul in care majoritatea companiilor isi desfasoara activitatea, altfel posibila doar in ani. Consumatorii au facut un shift rapid catre online, iar companiile au raspuns accelerand procesul de digitalizare, cu accent mare pe calitate. Ne asteptam ca anul acesta investitiile  in digitalizare sa urmeze acelasi trend, in incercarea companiilor de a ramane competitive si de a se dezvolta”, spune Adrian Chiruta (foto, Managing Partner R22 Romania si fondator MxHost.ro),

Ritmul investitional in servicii de hosting va accelera in perioada urmatoare, tot mai multe companii fiind dispuse sa aloce bugete mai mari in aceasta directie, pe masura ce constientizeaza beneficiile oferite de prezenta in online. Pandemia a schimbat rapid comportamentul fata de canalele online (al mediului de business si al consumatorilor finali) si specialistii din companiile grupului R22 se asteapta ca schimbarile sa fie ireversibile in multe dintre industrii – cum este si e-commerce-ul. „Companiile care investesc curajos si in timp util in transformarea lor digitala vor fi lideri in pietele lor post-pandemie”, explica Sandu Babasan (CEO Blugento), adaugand ca, anul trecut, magazinele din platforma amintita au avut, in medie, vanzari de doua ori mai mari fata de anul anterior.

Grupul polonez R22 a intrat in Romania in 2018, cu o investitie de 1,1 milioane €, urmata – in acelasi an – de o alta (5,3 milioane €), iar apoi si-a consolidat prezenta prin alte doua runde de investitii, in 2019 (una de 4,18 milioane € si alta de 1 milion €), ducand valoarea totala a investitiilor din Romania la 11,58 milioane €.

Leave a reply