Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

65% dintre internautii din UE au cumparat online in 2015

UE 1Aproape doua treimi dintre utilizatorii de Internet din Uniunea Europeana si-au cheltuit banii online, facand comert electronic, in anul care s-a incheiat, conform Eurostat. Datele vin din sondajele de opinie realizate in UE de statele membre si au luat in calcul 151.685 de gospodarii in care se afla cel putin o persoana de 16-74 de ani (in total, 202.185 de europeni intre 16-74 de ani). Ce a descoperit Eurostat?

  • 65% dintre europeni au folosit Internetul pentru a cumpara/comanda bunuri/servicii online in 2015, acestia fiind preponderent barbati (66%), de 25-34 de ani (74%), cu educatie superioara (78%) si cu un loc de munca stabil (70%)
  • proportia de amatori de e-commerce variaza in statele membre UE: cele mai mari procente s-au inregistrat in Marea Britanie (cu 87%), cele mai mici procente le-a avut tara noastra (18%) – asa cum scria in luna decembrie ecompedia.ro
  • 16% dintre europeni nu au folosit niciodata Internetul
  • cele mai populare produse cumparate online sunt articolele vestimentare si sportive (60% din clientii online le-au ales)
  • 88% au comandat produse/servicii din propria tara
  • 30% din e-shopper-i au facut comenzi transfrontaliere in UE (cifra mai mare cu 5 procente fata de 2012) si 18% in afara UE (cifra mai mare cu 5 procente fata de 2012)

    UE 2

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply