Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

2Performant: crestere a CA de 37,5% YoY, in prima jumatate a lui 2020

Compania romaneasca 2Performant anunta, intr-un comunicat de presa, o crestere a cifrei de afaceri de 37,5% YoY, in primul semestru al anului 2020, ajungand la peste 9 milioane de lei. Totodata, in primele 6 luni din an, pe fondul cresterilor importante de trafic, compania a generat vanzari cu 54,1% mai mari pentru clientii sai, in valoare de peste 27 milioane € (TVA inclus). 2Performant este liderul pietei de marketing afiliat din Romania si se va lista pe piata AeRo a Bursei de Valori Bucuresti, in a doua parte a anului 2020.

„Rezultatele inregistrate in semestrul 1 din 2020, corelate cu feedback-ul foarte bun pe care l-am primit atunci cand ne-am anuntat intentia de listare la Bursa, ne confirma faptul ca oportunitatile pe piata sunt semnificative pentru compania noastra, iar asta ne permite sa continuam strategia de dezvoltare a business-ului. Avem o crestere a cifrei de afaceri pe prima jumatate a acestui an cu 37%, pastrand costurile operationale ale companiei cu putin peste nivelul anului precedent”, transmite Bogdan Aron (foto, CFO & Partener 2Performant).

Cresterile inregistrate de 2Performant de la inceputul anului vin ca urmare a eforturilor sustinute de business din ultimii ani (investitii semnificative in tehnologie, dezvoltarea capacitatii de support si sales, consolidarea unei comunitati puternice de afiliati, advertiseri si influenceri, diversificarea si cresterea surselor de venit, imbunatatirea abordarii de pricing). Totodata, contextul general creat de pandemie a dus la o accelerare puternica a pietei e-commerce, tradusa in cresteri importante pentru jucatorii din acest segment.

Alte cifre interesante din comunicat:

  • in primul trimestru din 2020, compania a avut o cifra de afaceri in crestere cu 26,8% fata de anul trecut (4,2 milioane de lei)
  • in trimestrul al doilea cresterea a fost de 48% (peste 5 milioane de lei)
  • comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, indicele EBITDA a crescut in semestrul 1 cu 129%
  • 2Performant are o medie lunara de 5 milioane de click-uri, fiind (conform datelor companiei) cel mai mare generator de trafic local pentru magazinele online din Romania
  • cresterile insemnate de trafic din prima jumatate a anului au insemnat si vanzari mai mari generate pentru magazinele online, prin intermediul platformei – 487.075 de tranzactii si o crestere de 54,1%, pana la valoarea de peste 27 milioane € (TVA inclus)
  • in S1, afiliatii implicati in campanii cu brand-uri prin intermediul platformei au avut comisioane generate de +38,1% (peste 2 milioane €)
  • de la inceputul anului si pana acum au fost inregistrate in platforma peste 26,7 milioane de click-uri
  • in ultimele trei luni, pentru fiecare euro investit in marketing afiliat, clientii 2Performant au avut vanzari in valoare de peste 15 €, costul platit de clienti pentru fiecare vanzare generata prin platforma 2Performant fiind de 3,4 €
  • top 10 advertiseri din platforma in S1, dupa valoarea comisioanelor generate – elefant.ro, libris.ro, kitunghii.ro, dyfashion.ro, answear.ro, nichiduta.ro, depurtat.ro, ookee.ro, hervis.ro, carturesti.ro

Leave a reply