Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In 2022, IMM-urile germane au avut vanzari cross-border de 4,75 miliarde €, pe Amazon

Din ce in ce mai multe afaceri mici si mijlocii din Germania folosesc platforma Amazon.de pentru a vinde cu succes online, pe plan local si international. Anul trecut, cele 47.500 de IMM-uri active pe platforma e-commerce au avut o valoare medie a comenzilor transfrontaliere de 100.000 €, aflam de pe ecommercenews.eu. Pana la finalul anului trecut, 3 din 4 IMM-uri germane vindeau si cross-border.

Asta noteaza un raport citat de Amazon, companie care domina retail-ul digital in Germania si influenteaza semnificativ si comertul cu amanuntul offline. Gigantul e-commerce american a transmis ca niciodata pana acum platforma nu a avut atat de multe IMM-uri active. Acestia au vandut 725 de milioane de produse, in 2022, ajungand la un total de 4,75 de miliarde € (+10% YoY). Evident, cifrele variaza mult, in functie de fiecare afacere: de exemplu, 3.800 de IMM-uri germane au avut venituri de peste 1 milion € doar pe Amazon.

Amazon estimeaza ca afacerile mici si mijlocii din Germania au creat 160.000 de locuri de munca, gratie prezentei lor pe marketplace. „Scopul nostru pentru IMM-uri este sa fie increzatoare si sa aiba succes in Europa, pe plan digitala”, a transmis presei Xavier Flamand (VP Amazon Europe Seller Services).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply