Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In 2021, botii au fost responsabili de 42,3% din traficul de pe Internet (raport)

Anul trecut, oamenii au reprezentat putin peste jumatate din traficul online, pe site-urile comerciale din intreaga lume, transmite internetretailing.net, citand datele „2022 Imperva Bad Bot Report”. 42,3% din trafic a fost facut de boti online malefici a.k.a. software care preia controlul conturilor si fura datele utilizatorilor, pentru a-i frauda.

In 2021, cel mai mare volum al atacurilor initializate de boti online malefici s-a inregistrat in randul site-urilor de Calatorii (34,2%), Retail (33,8%) si Servicii Financiare (8,8%) – industrii care strang date personale valoroase, prin intermediul site-urilor web si a aplicatiilor mobile pe care le detin. Cel mai mare volum de trafic de acest tip s-a inregistrat, anul trecut, in Germania (39,6%), Singapore (39,1%) si Canada (30,2%), procente mai mari decat media globala (care a fost de 27,7%) inregistrandu-se si in SUA (29,1%) si Marea Britanie (29,7%).

35,6% dintre botii malefici se deghizeaza in browsere web mobile (in crestere fata de 28,1%, in 2020). Mobile Safari a fost un agent popular, in 2021, botii folosindu-se de setarile imbunatatite de securitate a datelor personale din acest browser pentru a-si ascunde comportamentul si a fi foarte greu de detectat.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply