Zitec lanseaza Movacy, o platforma logistica pentru livrari last-mile
Zitec anunta, intr-un comunicat de presa, ca a lansat Movacy, o platforma menita sa transforme industria logisticii si a livrarilor last-mile. Dezvoltata pentru companiile de curierat si serviciile postale, Movacy optimizeaza livrarile, accelereaza procesul de expediere si imbunatateste eficienta operationala.
Movacy a fost creata pentru a raspunde provocarilor industriei de curierat, oferind o solutie completa pentru gestionarea intregului proces de livrare: de la emiterea AWB-ului, first-mile si sortare, pana la rutare, last-mile si inchiderea financiara. Cu o arhitectura modulara, gazduita in cloud, Movacy pune accent pe scalabilitate si securitate. Platforma ofera vizibilitate completa asupra fiecarei etape a livrarii, facilitand analiza si optimizarea continua a fluxurilor de lucru pe baza datelor. In plus, asigura transparenta in timp real pentru expeditori si destinatari prin suite dedicate, oferind control si predictibilitate pe tot parcursul procesului de livrare.
Movacy este derivat dintr-o solutie dezvoltata initial pentru Sameday, care si-a demonstrat capabilitatile in 2024, prin colaborarea cu aceasta companie de curierat: anul trecut, Movacy a gestionat peste 94 de milioane de colete, a redus costurile operationale, a crescut productivitatea si a oferit un control avansat asupra intregului flux de livrare.
„Cu peste 3 milioane de destinatari deserviti si peste 7.000 de lockere gestionate in Europa Centrala, Movacy este solutia ideala pentru organizatiile care vor sa isi eficientizeze operatiunile. Platforma noastra le permite sa isi extinda rapid activitatea, sa optimizeze si digitalizeze fluxurile de lucru, sa diversifice metodele de livrare si sa raspunda mai bine nevoilor consumatorilor”, transmite Cristi Pena (foto, Head of Product & Cofounder Movacy).
Se estimeaza ca industria de logistica, un pilon esential al comertului international, va depasi valoarea de 14 trilioane €, pana in 2028. Volumul global de livrari de colete va ajunge la aproximativ 262 de miliarde, pana in 2026, punand o presiune semnificativa asupra companiilor de curierat. Daca acest volum va fi atins, industria va trebui sa gestioneze o crestere
Leave a reply