Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Walmart va investi 2,5 miliarde $ in comert si plati online, in India

Walmart va investi peste 2,5 miliarde $ in piata e-commerce si de plati digitale din India, informeaza site-ul techcrunch.com. Luna aceasta, retailerul american a cheltuit in jur de 780 de milioane $ pe taxele platite odata cu mutarea companiei de plati online PhonePe din Singapore, in India. Iar acum vrea sa investeasca intre 200 si 300 de milioane $ in acest start-up de plati si alte 1,5 miliarde $ pentru a cumpara actiunile Flipkart (platforma e-commerce indiana) detinute de primii investitori ai acesteia, Tiger Global si Accel Partners. Momentan, aceste companii detin 5% din Flipkart, iar Walmart detine (din 2018 incoace) 72%.

India este o zona-cheie a competitiei intre Walmart si Amazon. Cel din urma gigant a cheltuit peste 9 miliarde $ in India, in ultimii 10 ani. Walmart, care a ratat startul in domeniul e-commerce in SUA, a cheltuit peste 20 de miliarde $ pe Flipkart si PhonePe, iar acum detine cea mai mare felie din piata comertului si a platilor pe Internet, din tara asiatica. Flipkart este platforma e-commerce nr. 1, iar pe PhonePe au loc 40% dintre toate tranzactiile de pe UPI, reteaua de plati construita de mai multe banci locale, care proceseaza peste 7 miliarde de tranzactii/luna (si e cea mai populara modelitate de plata online a indienilor).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply