Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Jeff Bezos (CEO Amazon) e primul om din lume cu o avere de peste 200 de miliarde $

Averea fondatorului Amazon (Jeff Bezos) a atins 207 de miliarde $, dupa ce pandemia COVID-19 a determinat cresterea masiva a pretului actiunilor gigantului online (cu peste 100%), informeaza thewrap.com. CEO-ul Amazon (care detine o „felie” de 10,9% din companie, adica in jur de 54,4 milioane de actiuni) a devenit astfel prima persoana din istorie si din lume care ajunge la o astfel de avere neta. Si asta in conditiile in care insusi Bezos credea ca Amazon are 30% sanse de succes in anii ’90 (cand s-a lansat): „N-am crezut niciodata ca vom transforma Amazon in ceea ce este acum si cel mai surprins om de pe planeta”, povestea acesta intr-un interviu din anul 2000, spunand ca le-a zis parintilor sai (care l-au ajutat, in 1995, cu peste 245.000 $) ca mai mult ca sigur isi vor pierde toti banii investiti.

Prin comparatie, Bezos valoreaza mai mult decat Nike, McDonald’s sau Pepsi. Iar Amazon, per total, valoreaza 1,72 trilioane $, fiind a doua cea mai valoroasa companie din lume, dupa Apple – care are o valoare de piata de 2,16 trilioane $. Cresterea actiunilor companiei a inceput la mijlocul lunii martie, cand criza provocata de noul coronavirus a lovit Statele Unite. Acum, o actiune a gigantului online valoreaza peste 3.400 $, in timp ce acum 6 luni valoarea era de sub 1.700 $.

Pe locul doi in clasamentul celor mai bogati oameni din lume se plaseaza in continuare Bill Gates, cu o valoare neta de 123 de miliarde $. Bezos ar fi ajuns mai rapid sa depaseasca cifra record de 200 de miliarde $, daca nu ar fi pierdut bani seriosi in urma divortului de MacKenzie Scott (care i-a fost sotie in perioada 1993-2019), care a primit 20 de milioane de actiuni Amazon, dupa despartire. De aceea, in iulie 2020, aceasta era plasata de revista „Forbes” pe locul 22 in lista celor mai bogate persoane de pe mapamond, cu o avere neta estimata la 36 de miliarde $.

Leave a reply