Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Vanzarile online globale de software si servicii digitale, +37% de Black Friday-Cyber Monday 2019 (studiu)

In perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2019, la nivel mondial, vanzarile de software si servicii digitale au fost, in medie, cu 37% mai mari decat intr-o zi obisnuita din luna noiembrie, conform estimarilor 2Checkout (furnizol de solutii de monetizare). Compania a studiat dinamica vanzarilor internationale de software si servicii in perioada celor mai mari evenimente de cumparaturi online de la final de an si anunta, intr-un comunicat de presa, ca in Romania vanzarile de software si servicii digitale de Black Friday au fost cu 73% mai mari decat intr-o zi tipica de noiembrie (in timp ce de Cyber Monday cresterea a fost de 79%), s-au vandut cel mai bine aplicatiile de securitate IT, iar ziua cu cele mai mari vanzari de software a fost 30 noiembrie 2019 (158% peste media unei zile obisnuite de noiembrie!).

Cele mai cautate aplicatii si servicii (in toate tarile studiate) au fost cele de securitate IT, urmate de cele audio-video, softuri de dezvoltare web si aplicatii utilitare – cu exceptia SUA, unde produsele financiare au ocupat locul al doilea in topul celor mai mari vanzari.

SUA a fost prima in clasamentul tarilor unde s-au inregistrat cele mai mari vanzari in perioada celor doua evenimente de shopping, urmata de Marea Britanie, Franta, Canada si Germania. Recordul de crestere procentuala a vanzarilor de Black Friday nu s-a inregistrat in Statele Unite (33%), ci in Germania, unde evolutia vanzarilor de software, SaaS si servicii online a fost de 51%. In timpul Cyber Monday, cele mai accentuate cresteri s-au inregistrat in Spania (80%) si Italia (77%).

In China s-a observat o crestere cu 77% a vanzarilor de software si servicii digitale, dar nu de Black Friday sau Cyber Monday, ci de Singles’ Day, cel mai mare eveniment anual de shopping, care a avut loc pe 11 noiembrie. Hong Kong, de asemenea, a inregistrat un record de vanzari in timpul Singles’ Day, cand s-au vandut cu 93% mai multe aplicatii software si servicii online decat intr-o zi normala din noiembrie.

Leave a reply