Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Vanzarile online globale de software si servicii digitale, +37% de Black Friday-Cyber Monday 2019 (studiu)

In perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2019, la nivel mondial, vanzarile de software si servicii digitale au fost, in medie, cu 37% mai mari decat intr-o zi obisnuita din luna noiembrie, conform estimarilor 2Checkout (furnizol de solutii de monetizare). Compania a studiat dinamica vanzarilor internationale de software si servicii in perioada celor mai mari evenimente de cumparaturi online de la final de an si anunta, intr-un comunicat de presa, ca in Romania vanzarile de software si servicii digitale de Black Friday au fost cu 73% mai mari decat intr-o zi tipica de noiembrie (in timp ce de Cyber Monday cresterea a fost de 79%), s-au vandut cel mai bine aplicatiile de securitate IT, iar ziua cu cele mai mari vanzari de software a fost 30 noiembrie 2019 (158% peste media unei zile obisnuite de noiembrie!).

Cele mai cautate aplicatii si servicii (in toate tarile studiate) au fost cele de securitate IT, urmate de cele audio-video, softuri de dezvoltare web si aplicatii utilitare – cu exceptia SUA, unde produsele financiare au ocupat locul al doilea in topul celor mai mari vanzari.

SUA a fost prima in clasamentul tarilor unde s-au inregistrat cele mai mari vanzari in perioada celor doua evenimente de shopping, urmata de Marea Britanie, Franta, Canada si Germania. Recordul de crestere procentuala a vanzarilor de Black Friday nu s-a inregistrat in Statele Unite (33%), ci in Germania, unde evolutia vanzarilor de software, SaaS si servicii online a fost de 51%. In timpul Cyber Monday, cele mai accentuate cresteri s-au inregistrat in Spania (80%) si Italia (77%).

In China s-a observat o crestere cu 77% a vanzarilor de software si servicii digitale, dar nu de Black Friday sau Cyber Monday, ci de Singles’ Day, cel mai mare eveniment anual de shopping, care a avut loc pe 11 noiembrie. Hong Kong, de asemenea, a inregistrat un record de vanzari in timpul Singles’ Day, cand s-au vandut cu 93% mai multe aplicatii software si servicii online decat intr-o zi normala din noiembrie.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply