Vanzare / Cedare proiect ecommerce: Unde? Cum?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,
Ce pasi ar trebui urmati pentru a vinde/ceda un proiect ecommerce? Este vorba de un magazin online custom made, bazat pe Magento, cu o multitudine de feature-uri. Activitatea magazinului este in desfasurare si numara in jur de 14000 de abonati la newsletter si 10000 pageviews pe luna.

Lipsa unui buget adecvat ma forteaza sa vand aceasta afacere unei terte parti ce va putea sa duca mai departe tot ce am construit pana acum. Pachetul contine SRL-ul infiintat in Romania, solutia ecommerce cu intreaga baza de date, contractele cu furnizorii (aflati in spatiul UE), contractele cu curierul, furnizorul de plati online si know-how-ul aferent.

Va multumesc,

Deschis 0
Organizare magazin online Planul de afaceri Situatii de criza andrei85 9 ani 6 raspuns 1364 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. D-le “Ingrozit” ma refeream la sfaturi privind procedeul de cautare a unui potential client si nu la pasii necesari instrainarii magazinului online…

 2. Salut Andrei85,

  Pentru a gasi un client pentru afacerea ta poti folosii:
  – Forumuri/bloguri ecommerce/marketing – sunt cateva asemenea oferte postate chiar aici pe ecompedia. In general proprietarii existenti de businesuri online nu refuza o oportunitate chiar daca aceasta inseamna preluarea altei afaceri.
  – Poti apela la marketuri specializate in vanzare de siteuri web (vezi cateva detalii despre aceasta optiune in raspunul meu de pe aceasta intrebare https://ecompedia.ro/care-sunt-criteriile-pentru-a-stabili-pretul-de-vanzare-al-unei-afaceri-online.html)
  – Am vazut adesea oferte de afaceri de vanzare pe Okazii, OLX, Tocmai
  – Poti incerca sa iti postezi afacerea de vanzare in rubrica de mica publicitate a ziarelor generaliste sau specializate pe economie/afaceri
  – Evenimente de networking (pe teme de marketing, business, sau orice alt subiect aproape de intereselor posibililor investitori) care te pot aduce mai usor in preajma oamenilor care investesc/preiau afaceri existente.
  – Incerca sa intrii in contact cu oameni din industria online (publicitate, programare, business development, etc…). Majoritatea lucreaza cu clienti si printre clientii lor sunt si investirori carora le pot recomanda afacerea ta.

  O varianta alternativa pentru dezvoltarea afacerii poate fi aceea de a apela la o solutie hibrid – cedarea unei parti din afacere contra unei sume care te va ajuta sa continui dezvoltarea magazinului.

  Te sfatuiesc sa documentezi FOARTE bine oferta si posibilitatile ei pentru a putea atrage mai usor investitori/cumparatori. Rapoarte Google Analytics cu cifre istorice relevante, rapoarte ale providerului de newsletter care sa ateste veridicitatea listei de emailuri, rapoarte de contabilitatea, stockuri si vanzari, activitate financiara in detaliu, evolutie in timp a costurilor si profiturilor, contracte cu parteneri si beneficiari pentru a asigura investitorul ca ceeace functioneza bine astazi va continua chiar daca preia altcineva afacerea … etc … pentru a proba posibilului cumparator ca este vorba de o afacere serioasa cu potential. In plus, multi cumparatori isi bazeaza ofertele de pret pe forecasturi facute in functie de veniturile existente ale magazinului, deci, cu cat esti mai pregatit sa demonstrezi prin fapte cele spuse in vorbe ai sanse sa cresti valoarea tranzactiei.

  Sper sa te ajute.
  E.

 3. Multumesc pentru sfaturi. Acesta este raspunsul pe care il asteptam.

 4. Daca ti-a placut raspunsul dat de colegul nostru E., atunci am sa te rog sa apesi pe linkul “Alege acest raspuns ca fiind raspunsul corect, cel mai potrivit pentru tine” pe care doar tu il vezi in subsolul fiecarui raspuns dat aici. Mersi.

 5. D-le I,
  Urmarind activitatea dvs pe acest forum observ ca sunteti un “Gica Contra” autohton, nelipsit din listele de discutii.
  Eu am adresat intrebarile unor oameni capabili sa inteleaga la ce anume m-am referit. Daca ma refeream strict la partea de birocratie, probabil apelam la un forum de avocatura..
  Daca pe acest forum apar tot felul de intrebari puerile, asta nu inseamna ca toti utilizatorii gandesc la fel..

 6. Narcis,
  Lasa-mi, te rog, o adresa de e-mail pentru contact.
  Multumesc,

Lasă un răspuns

Browse