Vand librarie online – magento multi store

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna

Recent o persoana a devenit interesata de libraria pe care o detin. Niciodata nu m-am gandit sa o vand. Am primit un pret acceptabil dar insuficient dupa parerea mea pt potentialul librariei.

Pentru ca de la anul intentionez sa intru pe nisa de cadouri a inceput sa imi surada ideea sa vand libraria.

Libraria este pe o nisa de carti. A fost lansata in 2012 si a fost intr-o continua dezvoltare. Am inceput pe o platforma destul de buna dar limitata ca dezvoltare. Incepand cu 2014 am trecut pe Magento.

S-a investit foarte mult in SEO, ceea ce s-a vazut in cresterea vanzarilor.

O parte din strategia de marketing a fost nisarea, prin crearea de magazine pe cuvinte cheie sau categorii importante de produse din nisa de carti.

In acest moment detin 30 de librarii, toate in magento multi store.

Exista o librarie brand si reteaua de librarii sateliti. Fiecare librarie satelit este pe primul loc la cautarile pe google pe cuvantul cheie principal sau denumirea categoriei de produse.

Libraria principala, brandul, atrage cele mai multe comenzi zilnice. Fiecare librarie atrage zilnic la randul ei comenzi.

Platforma are dezvoltate diferite module prin care se automatizeaza procesele de munca. Amintesc aici modul de posta romana care in 2 clickuri emite mandat postal, buletin expeditie, borderou, si calculeaza in mod automat si real toate taxele postale.
Pentru ca cei mai multi clienti la noi prefera posta romana, acest modul economiseste ore intregi de munca.

De asemenea, modul de posta, calculeaza automat si real, taxele postale prin Posta Romana Internationala, cea rapida, Atlassib si Tabita Tour.

De asemenea, avem un modul prin care facturam in mod automat fiecare comanda de pe orice librarie vine ea, cat si un modul dezvoltat pentru reduceri de preturi.

O alta strategie de marketing a fost sa merg 3 ani cu preturi mai mici decat concurenta. Ceea ce mi-a permis ca numai in perioada Aprilie 2014 – August 2015 sa ajung la aproximativ 5000 de clienti.

Cifra de afaceri anul trecut din Aprilie – Decembrie (9 luni de vanzare) a fost de 457 618 lei. Marja de profit brut este de 30% iar cea de profit net 15% – 18%

Precizez ca potentialul pietei acestei nise dupa evaluarea mea este de 1 000 000 lei pe an / vanzari. Deci cred ca aceasta librarie cu intreaga retea de librarii poate ajunge anual la vanzari de 1 mil lei.

Cifra de afaceri pentru acest an, pana la finalul anului, preconizez ca va ajunge la 550-600 000 lei. Pot dovedi lucrul acesta cu cifra de afaceri pana in Iunie.

Cresterea vanzarilor pana la potentialul maxim, va depinde de investitia in SEO.

Nu am facut nici o promovare pe FB sau adwords si nici un mix de marketing, din lipsa majora de timp, ceea ce ar fi crescut si mai mult vanzarile.

In luna lunie a acestui an, am investit 20 de dolari pe FB si am vandut de 600 de dolari. Pot sa dovedesc asta. Potentialul este mare pe FB, trebuie doar sa ai timp sa gestionezi campaniile. La mine lipseste acest timp.

De aceea, tot ceea ce am facut ca promovare a fost SEO (Onpage si Offpage) si mai nou am investit foarte mult in articole pe blogul site-ului, pt content marketing.

De asemenea, noul design, recent realizat, permite postarea de marturii de la clienti (cu poza si nume) si materiale video pe orice produs doresti.

De asemenea, detin stocuri de carti de ordinul miilor de euro. Acest lucru face parte din strategia noastra de diferentiere fata de concurenta. Adica livram imediat orice comanda, stocul este actualizat permanent, clientul nu trebuie sa astepte.

Cei care sunt interesati sa preia o astfel de librarie si / sau doresc informatii suplimentare imi pot scrie la adresa infosperanta@gmail.com.

Bineinteles ca, pun la dispozitie orice documente contabile pentru a demonstra cele de mai sus, daca discutiile avanseaza.

Se vinde platforma cu toate modulele dezvoltate, domeniile, si stocul de carti.

0
Anunturi / Oferte Business Planul de afaceri Sami 9 ani 0 raspuns 1591 vizualizari 0

Lasă un răspuns

Browse