Tracking clienti offline din reclame Adwords

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Vreau să urmăresc niște clickuri adwords și potențialii clienți care cumpără doar offline. Nu este un magazin online, doar site de prezentare și marfa se adresează în principal altor firme, nu utililizatorilor finali. Până să cumpere de obicei există și negocieri de preț, contract pt. plăți la termen.

Am citit despre numărul de telefon rezervat care poate fi afișat prin javascript doar vizitatorilor din adwords.

Sunt două părți ale acestei probleme, ambele complicate pentru mine. Detectarea vizitatorului doar din adwords si afisarea unui continut separat pe website.

M-am gandit si la un landing page separat de site si ar rezolva usor problema, dar parca nu mai e aceeasi experienta a utilizatorului ca prima vizionare a catalogului…

Daca aveti sfaturi, inclusiv rezolvare totala contra cost… astept si cotatii.

Deschis 0
PPC & Adwords Cosmin Stroe 11 ani 2 raspuns 1069 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Asa cum banuiesti, cum ai scris deja in intrebare, detectarea faptului ca un clienti vine din Adwords se face accesand un COOKIE, si anume UTMZ.
  Cauta pe net care e structura acelui cookie sa vezi ce poti citi de acolo: cuvabt cheie bidat, campanie etc.
  Apoi daca stii de unde vine (deci ai un php/script interceptor chiar la intrarea in site, nu conteaza pe ce landing page aterizeaza) pui pe toate paginile site-ului un alt telefon, sa-l denumim acum pt scop didactic TELEFONUL ROSU.
  Eu deci cand intru din adwords vad pe site alt telefon, acel TELEFON ROSU.
  Si fac o comanda telefonica, sun la voi, sigur pe telefonul rosu.
  Operatorul e instruit, sau se face automat asta, sursa comenzii introdusa in sistem se trece „adwords offline”. Si cand se da submit la comanda in interfata de procesare comenzi, se face submit si la un JS pentru Google Analytics, unde vei trece sursa comenzii, un fel de UTM-uri, sau doar la AFILIERE in trackingul de ecommerce vei pune „adwords offline”.
  Daca ti se pare putin prea tehnic pot sa te ajut efectiv la implementare, doar sa asist echipa ta tehnica, programatorii. Stam de vb despre un cost pentru treaba asta. Daca ai o echipa care se misca repede, e nevoie doar de ce am scris mai sus, nu mai e nevoie de inca o interventie din partea mea. Daca tu crezi ca e nevoie.. sunt aici.

  LT.

 2. Nu am echipa tehnica, de multe ori m-am descurcat învățând pe bază de exemple si modificari in .php. De data asta am cerut cotație de la o firmă (azi), așa că mai astept.

Lasă un răspuns

Browse