Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Top 50 influenceri din lume, in social media (infografic)

Un cont cu multi urmaritori pe o retea de socializare poate insemna o platforma uriasa pe care iti poti disemina mesajul, parteneriate lucrative cu brandurile pe care le promovezi, posibilitatea de a capata influenta si a deveni cunoscut/a. In lumea contemporana, puterea oferita de social media este clara, iar visualcapitalist.com a aflat si cine are cel mai mare reach in universul retelelor sociale, intocmind un top 50 mondial al influencerilor de pe Facebook, Instagram, Twitter, Twitch, YouTube si TikTok, la un loc. Datele se refera la luna aprilie 2021 si clasamentul (structurat sub forma de infografic) contine sportivi, muzicieni, actori, politicieni si alte vedete.

Top 10 influenceri cu cei mai multi followeri:

 1. Cristiano Ronaldo – 517 milioane, platforma nr. 1 pe care e urmarit fiind Instagram
 2. Justin Bieber – 455 milioane, Instagram
 3. Ariana Grande – 429 milioane, Instagram
 4. Selena Gomez – 425 milioane, Instagram
 5. Taylor Swift – 361 milioane, Instagram
 6. Dwayne Johnson – 342 milioane, Instagram
 7. Katy Perry – 338 milioane, Instagram
 8. Kylie Jenner – 333 milioane, Instagram
 9. Rihanna – 332 milioane, Twitter
 10. Kim Kardashian – 319 milioane, Instagram

Vedetele fac legea pe social media, iar cantaretii ocupa jumatate dintre cele 50 de locuri din top. Instagram este cea mai importanta platforma pentru 67% dintre cele 50 de pozitii din clasament. Nici politicienii n-o duc rau (Barack Obama are cel mai urmarit cont de Twitter din lume); fostul presedinte american Donald Trump ar fi intrat si el in top, pentru ca avea peste 140 de milioane de urmaritori online, dar i-au fost blocate conturile pe numeroase platforme, in ianuarie 2021. Pe YouTube contul nr. 1 ii apartine lui Felix „PewDiePie” Kjellberg, iar pe TikTok cea mai urmarita e Charli D’Amelio (care e si cea mai tanara dintre vedetele din top 50 influenceri).

Top 50 influenceri, dupa generatie:
Din punct de vedere al varstei, clasamentul este dominat de membrii Generatiei Y (mileniali), care au 25-39 de ani. Varsta medie a celor 50 de nume din top este de 37 de ani.

 • Generatia Z (sub 24 de ani)4 influenceri in top, cel mai important fiind Kylie Jenner
 • Generatia Y (25-39 de ani)33 de influenceri in top, cel mai important fiind Cristiano Ronaldo
 • Generatia X (41-56 de ani)10 influenceri in top, cel mai important fiind Dwayne Johnson
 • Baby Boomers (peste 57 de ani)3 influenceri in top, cel mai important fiind Ellen DeGeneres

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply