Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Top 10 magazine online din Germania, in 2021 (dupa cifra de afaceri)

In 2021, Mediamarkt.de a intrat in top 3 magazine e-commerce germane, eliminand Zalando de pe aceasta pozitie, anunta ecommercenews.eu, citand un studiu marca EHI Retail Institute si eCommerceDB („E-Commerce-Markt Deutschland 2022”). Magazinul care vinde electonice pe Internet a avut o cifra de afaceri de 2,54 miliarde €.

In anul fiscal 2021, primele 1.000 cele mai mari magazine online din tara amintita au avut vanzari e-commerce nete in valoare de 79,9 miliarde €, ceea ce corespunde unei cresteri de 16,1% (comparativ, in 2020, procentul de crestere a fost de 33,1%). Primele 100 de e-shop-uri din clasament au generat 70% din aceasta cifra de afaceri, iar primele 10 au generat 41,1% din total.

Amazon.de ramane liderul local al pietei online, cu o cifra de afaceri de 15,68 miliarde € (si 19,6% din vanzarile totale, din top 1.000). Comparativ cu anul fiscal anterior, asta inseamna un plus de 13,8%, procent mai mic decat cresterea medie a tuturor jucatorilor din top 1.000. Pe locul doi s-a plasat Otto.de, cu o CA de 5,12 miliarde €. Ikea.de a inregistrat cea mai mare crestere YoY, dintre primele 10 clasate: 102,9%!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 3 )

  1. […] a reusit sa se mentina la mare distanta de Amazon, care domina e-commerce-ul in Germania si influenteaza semnificativ si retail-ul offline de aici. O face prin vanzarea de produse care nu […]

  2. […] Amazon este liderul absolut al pietii locale, fiind prima alegere a multor consumatori, cu mult inaintea unor marketplace-uri ca eBay sau Zalando sau a platformelor care vand produse asiatice – ca AliExpress, Shein, Temu sau Wish. Mai ales ca 41% dintre respondenti au spus ca nu cumpara niciodata de pe astfel de website-uri cu produse asiatice ieftine. […]

  3. […] incaltaminte si accesorii pentru femei, barbati si copii. Gigantul de moda online este al patrulea cel mai mare magazin e-commerce din Germania natala, dupa cifra de afaceri (2,52 miliarde €). Pe primele trei locuri din clasament se situeaza […]

Leave a reply