Taxe si impozite la angajarea unui programator

Raporteaza
Intrebare

Explica-ne de ce doresti sa raportezi aceasta intrebare.

Raporteaza
Anuleaza

Salut,
Stiu ca exista cateva scutiri fiscale daca anagajez un programator, ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu mai multe detalii, si care ar fi suma pe care as plati-o eu la un salariu net de 2000 ron. Multumesc!

Topic deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune ecommerce_22 2 ani 2 raspunsuri 294 vizualizari Junior 0

Raspunsuri ( 2 )

 1. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Scutirea pentru programatori se aplica doar pentru firmele care au ca obiect de activitate creatia de programe.
  Intr-adevar incepand cu 01 februarie s-a scos plafonul minim de venituri pe care trebuie sa-l aiba angajatorul ca sa poate beneficia angajatul de scutire, dar tot trebuie ca angajatorul la care aceștia lucrează cu contract de muncă să aibă în obiectul de activitate crearea de programe pentru calculator, ceea ce înseamnă că angajatorul trebuie să aibă, ca și până acum, unul dintre codurile CAEN: 5821, 5829, 6201, 6202, 6209.

  Daca ai aceste coduri CAEN, si chiar creezi programe (si le vinzi), atunci programatorul angajat de firma, va avea scutire de impozitul pe salarii (16%). Dar se platesc in continuare restul de contributii si cotizatii.

  Pentru programator care beneficiaza de scutire de impozit si un net de 2000lei, se platesc la stat cam 948lei (total contributii angajator si angajat). Brut-ul declarat iese pe la 2400lei.

 2. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Pe larg despre cum sa aplica scutirea gasesti aici: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_44601/De-maine-mai-mul%C8%9Bi-programatori-vor-beneficia-de-scutirea-la-impozitul-pe-venit.html

  Si un calculator de salariu aici: http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calca2&suma=2400&bonuri=0&fBaza=0&nrpers=0&impozabil=0&sporProc=0&sporFix=0&sporProcNeimp=0&sporFixNeimp=0&condmunca=0
  (link-ul te duce la calculul care sta la baza sumelor de mai sus).

Raspunde la aceasta intrebare