Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In cel mai mare depozit Amazon exista mai multi roboti decat angajati

Noul depozit Amazon din New Castle (Delaware) este cel mai mare din ograda gigantului online: are o suprafata de aproape 344.000 m2, 10.000 de roboti si 1.000 de angajati in carne si oase. Amazon planuieste sa mai angajeze aici alte 5.000 de persoane si, posibil, sa adauge mai multi roboti la fata locului. Inquirer.com a patruns in culisele acestui urias depozit automatizat, care a costat 250 de milioane $, are 5 etaje si este un spatiu extrem de silentios, construit pe locul unei foste fabrici General Motors.

In noul depozit, vechiculele robotizate sunt ghidate de senzori optici si de miscare, selectand si carand produsele din depozit spre camioanele de livrare fara a se lovi unele de altele, intr-un balet electromecanic perfect coregrafiat. Angajatii lucreaza in ture de 10-12 ore si se ocupa de descarcarea camioanelor venite de la furnizori si incarcarea produselor in containere patrate, galbene, de 2,4 m (de unde le preiau apoi robotii), de verificarea la intamplare a comenzilor preluate de roboti, dar si de adaugarea produselor pe benzile de transport, pentru a fi apoi trimise catre livrare. Pentru acesti ultimi pasi, Amazon lucreaza momentan la dezvoltarea de drone si vechicule self-driving.

Investitia masiva a gigantului online forteaza companiile rivale de pe piata (ca FedEx, Posta americana, hipermarket-urile si serviciile de livrare a comenzilor online la domiciliu) sa isi puna si ei la punct depozitele mult mai rapid decat o fac acum, cred analistii. Amazon s-a extins rapid in zona Philadelphiei (Delaware), unde are planuri sa mai deschida 9 locatii, in urmatoarele luni. Asta pe langa cele 14 depozite deschise in 2020 in Philadelphia si in suburbiile orasului. In total, gigantul online are peste 57 de centre in regiune.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply