Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Tarile de Jos: Amazon a castigat teren, in top 10 magazine online, in 2021

Amazon avanseaza cu pasi mari si siguri in clasamentul magazinelor e-commerce din Tarile de Jos, dublandu-si veniturile, in 2021, citim pe ecommercenews.eu. Gigantul online cu sediul la Seattle a avansat doua locuri in topul site-urilor online olandeze, in clasamentul pe 2021, facut public recent de revista „Twinkle”. In total, cei mai mari retaileri oandezi au avut venituri mai mari cu 27,5%, in 2021, deci ritmul de crestere e-commerce a scazut fata de anul-record care a fost 2020 (45%).

Cea de-a 14-a editie a acestui top noteaza ca Amazon a ajuns de pe locul 6, pe locul 4 (cu o cifra de afaceri de 1 miliard €), depasind Zalando (915 milioane €) si Wehkamp (782 milioane €) si apropiindu-se vertiginos de primii trei clasati. Marketplace-ul Bol.com ramane in continuare retailerul digital nr. 1 (cu o CA de 4,1 miliarde € si un numar total de selleri parteneri de peste 50.000).

Si, dupa 5 ani in care a stat pe locul al doilea in top, magazinul online de electronice Coolblue.nl (1,5 miliarde €) a fost detronat de catre Albert Heijn (1,6 miliarde €). In topul intocmit anul trecut, pentru 2020, diferenta dintre cele doua magazine e-commerce olandeze era de 200 de milioane €, iar in 2019 – de 400 de milioane €. In clasamentul cu 300 de pozitii au mai intrat, pentru prima data, serviciile de livrare ultra-rapida Gorillas, Flink, Getir si Zapp. Anul acesta a fost primul in care revista „Twinkle” a inclus si marketplace-urile olandeze, extinzand lista de la 250, la 300 de pozitii. Astfel, in top 100 au intrat pentru prima data AliExpress si Wish.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply