Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Snapchat, platforma sociala preferata de adolescenti (infografic)

In SUA, Generatia Z (nascuta in perioada 1995-2005) foloseste cel mai frecvent Instagramul (fiind pentru a treia oara la rand cand se plaseaza pe primul loc in acest sondaj), dar prefera Snapchat-ul, conform celui de-a 38-a editii (cea de toamna) a studiului bianual marca pipersandler.com. Cercetarea a fost efectuata pe 9.500 de adolescenti americani, cu o medie de varsta de 15,8 ani, fiind efectuata din 2001 incoace. Iata cele mai interesante date din sondajul amintit:

  • apropo de engagement, primele 5 platforme cel mai folosite (cel putin 1 data/luna) de Generatia Z sunt Instagram (85%), Snapchat (82%), TikTok (62%), Twitter (41%) si Facebook (34%)
  • cele 5 platforme sociale preferate de tinerii americani sunt Snapchat (36%), Instagram (31%), TikTok (13%), Twitter (4%), Facebook (4%)
  • Generatia Z a cheltuit cu 4% mai putin YoY si cu 10% mai putin fata de primavara lui 2019 – cel mai mic nivel din toamna lui 2011 incoace
  • adolescentii cheltuie bani in principal pe mancare (Chick-fil-Afiind restaurantul nr. 1 de 4 sondaje incoace)
  • brand-urile preferate, apropo de imbracaminte, incaltaminte, cosmetice si skincare sunt Nike, Nike, Tarte si Neutrogena
  • Amazon este destinatia de shopping nr. 1 (52%)
  • cei mai populari influenceri sunt David Dobrik, Kylie Jenner si Donald Trump
  • 37% dintre respondenti folosesc zilnic YouTube, iar 35% intra pe Netflix

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply