Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: sectorul online aduce 2,1 trilioane $ la economia tarii (studiu)

Sectorul online, aflat in rapida dezvoltare in SUA, a contribuit cu 2,1 trilioane $ la economia tarii, anul trecut, informeaza reuters.com. Suma reprezinta in jur de 10% din PIB-ul Statelor Unite, conform estimarilor facute publice de catre Internet Association, grup de firme din care fac parte Amazon.com Inc., Facebook Inc., Twitter Inc., Uber Technology Inc. si multe alte companii similare.

Studiul noteaza ca sectorul online este al patrulea cel mai mare sector al economiei americane (dupa afaceri imobiliare, guvern si productie), oferind aproape 6 milioane de locuri de munca (echivalentul a 4% din totalul job-urilor din tara) si efectuand cheltuieli de capital in valoare de 64 de miliarde $. Cercetarea a fost facuta pe fondul criticilor recente apropo de legislatia antitrust si dorinta unor politicieni de a dezmembra companiile uriase din domeniul online.

In 2015, aceeasi asociatie estima ca sectorul online reprezenta 6% din PIB (966,2 miliarde $). O alta cercetare americana, realizata de catre U.S. Bureau of Economic Analysis (BEA), in primavara lui 2019, estima ca economia digitala (tranzactii e-commerce, infrastructura digitala, media digitale) a reprezentat 6,9% din PIB-ul american, in 2017, pozitionand-o pe locul 7 in top. Studiul BEA noteaza ca angajatii din domeniu au castigat 133.223 $/an, in medie, fata de salariul anual mediu de 68.506 $, din economia americana generala.

Leave a reply