Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Investitie de 300.000 € in TheOutfit.ro, start-up Fashion pe modelul Stitch Fix

Start-up-ul TheOutfit.ro anunta, intr-un comunicat de presa, o finantare de tip pre-seed, in valoare de 300.000 €, primita de la un grup de investitori, printre care: Sergiu Negut (unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori locali si co-fondatorul Fintech OS), Venture Growth Partners, Alexandru Ghita si Ilinca Paun. Investitia va fi folosita pentru a accelera dezvoltarea sistemelor de recomandare si pentru a construi echipa. The Outfit isi propune sa livreze peste 10.000 de comenzi anul acesta, urmand ca la finalul lui 2021 sa pregateasca o noua runda de finantare.

The Outfit este primul serviciu de personal styling din Romania si a fost fondat in noiembrie 2020 (de Horia Stupu, Serban Buliga si Ciprian Dudulea). Prototipul creat in toamna a fost un flash MVP creat in 10 zile, destinat ambelor sexe, care a avut drept scop cercetarea pietei. Theoutfit.ro a luat o paza la mijlocul lui decembrie 2020 si lansarea oficiala a avut loc pe 10 martie 2021. Pana in prezent, site-ul a primit peste 1.000 de comenzi.

Un fel de Stitch Fix autohton, start-up-ul functioneaza simplu: iti faci un profil pe site (raspunzand la intrebari despre corpul tau, stilul vestimentar preferat si bugetul disponibil), platesti 49 de lei si apoi primesti acasa un set format din 5 articole vestimentare, alese de unul dintre stilistii The Outfit. Ai 3 zile sa probezi hainele, platesti doar ce pastrezi (daca pastrezi macar un produs, din cost se vor scade cei 49 de lei), iar pe restul le returnezi gratuit. Inainte de plata, clienta trece printr-un proces de feedback pentru fiecare obiect probat, pentru ca algoritmii si stilistii sa poata invata si recomanda produse mai potrivite, la urmatoarele comenzi.

Serviciul este disponibil doar pentru femei momentan, iar clientele care l-au folosit pana acum sunt persoane ocupate, care isi doresc sa fie in pas cu moda, dar nu au timp sa caute produse online sau sa mearga in mall-uri. Site-ul nu functioneaza pe baza de abonament (desi solicitari din partea clientilor exista, in acest sens): poti comanda cand vrei setul The Outfit.

„Vrem sa aducem cabina de proba la clientele noastre acasa si sa regandim modul in care descopera haine si accesorii: 100% personalizat, fara niciun efort si fara bani blocati in produse care trebuie returnate. Am observat ca 10% din clientele noastre nu au mai comandat niciodata haine online pana acum”, explica Horia Stupu (foto centru, Cofondator TheOutfit.ro).

The Outfit colecteaza peste 100 de date de la fiecare clienta, pentru a putea intelege cat mai bine preferintele acesteia. Site-ul dezvolta intern un sistem de recomandare, care utilizeaza datele colectate din profilul clientelor, feedback-ul acestora si specificatiile produselor, pentru a ii ajuta pe stilisti sa recomande produse cu cea mai mare acuratete.

„Pentru a putea face personal styling-ul accesibil si scalabil trebuie sa dezvoltam tehnologie pentru toate ariile business-ului, totusi, cea mai mare parte din efort merge catre dezvoltarea unor algoritmi care sa acopere componenta matematica din Fashion. In felul asta, echipa de stilisti vestimentari se va putea concentra pe componenta creativa, interpretarea ocaziei de consum si pe anumite preferinte specifice ale unei cliente”, completeaza Serban Buliga (foto dr., Cofondator TheOutfit.ro).

„Vrem sa cunoastem intreaga garderoba a clientilor si sa fim un one-stop-shop pentru Fashion. Luam deja in calcul dezvoltarea unei aplicatii mobile pentru clientii recurenti, unde acestia primesc constant recomandari de produse care se potrivesc cu garderoba existenta si preferintele lor”, incheie Ciprian Dudulea (foto, Cofondator TheOutfit.ro).

Comentariu ( 1 )

  1. […] in martie 2023. Acestia fondau (in noiembrie 2020) primul serviciu de personal styling din Romania, TheOutfit.ro (un start-up de Fashion pe modelul Stitch Fix). Acesta si-a incetat activitatea la finalul anului 2022, iar cei trei s-au reorientat catre aceasta […]

Leave a reply