Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

SUA: mall-urile se inchid, dar investitorii imobiliari castiga

1

Mii de retailerii offline isi inchid portile in SUA (pana acum, in 2017 s-au inchis mai multe magazine decat din 2013 incoace), iar mall-urile se golesc, clientii preferand sa comande de pe Amazon. Cu toate acestea, investitorii imobiliari comerciali nu au falimentat, scrie ft.com. Acestia investesc in depozitele din zonele rezidentiale, unde se pun la punct centre de distributie vitale pentru comerciantii online, si nu numai.

Indexul industrial FTSE NAREIT US (care masoara indici din industria imobiliara si are 10 membri, in frunte cu Prologis – liderul global in domeniu) a crescut cu 13% in ultimul an. Investitorii au profitat de companiile mici si mari care fac retail online sau au folosit spatiile pentru a deschide sali de sport ori restaurante. Asa-numitele REITs (trusturi de investitii imobiliare, care permit investitorilor individuali sa participle la investitii de mare amploare, cu rezultate pe masura) sunt in crestere in State, iar unele voci din industrie spun ca e prea devreme sa cantam prohodul mall-urilor.

Nu vor muri toate si nu se va muta totul online, spun unii specialisti – managerii REIT se vor adapta, cat de rapid se poate. O fac deja, de altfel. In Indianapolis, Simon Property, REIT in valoare de 51 miliarde $, ale carui actiuni au scazut cu peste 25% in ultimul an, va investi mai putin in magazine de imbracaminte si se va reorienta spre restaurante: in Houston, la Galleria shopping centre, magazinul Saks Fifth Avenue va fi inlocuit de Nobu (un local de sushi), in King of Prussia (suburbie a Philadelphiei), in locul unui magazin Sears va aparea un Outback Steakhouse, iar in Nashville se deschide un muzeu Madame Tussauds in locul unui Barnes & Noble.

Ideea generala este ca tinerii din Generatia Y sunt mai interesati de experiente si de servicii, nu de acumularea de obiecte. Important este ca proprietatea respectivului REIT sa fie amplasata in zone cu o populatie densa ca numar si cu venituri mari, pentru ca spatiul respectiv sa poata da randament financiar si dupa astfel de schimbari.

Leave a reply