Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

SUA: de ce multe retururi online ajung pe mana lichidatorilor

Retailerii online mari, ca Amazon, Walmart sau Target, nu primesc intotdeauna retururile pentru a le pune la loc pe rafturile virtuale, citim pe edition.cnn.com. Ci pentru a le vinde mai departe companiilor de lichidare. In Statele Unite, daca ai cumparat pe Internet un produs electrocasnic, l-ai scos din cutie si apoi i-ai dat retur, magazinul e-commerce care ti l-a vandut incepe sa piarda bani, pe returul gratuit si pe verificarea starii produsului (in depozit), iar ideea ca va fi bagat iar la vanzare, ca nou, odata desfacuta cutia, este falsa.

Adesea, retururile ajung in depozite de lichidare, cum este si cel al companiei 888 Lots, din New Jersey. CEO-ul acesteia, Albert Palacci, cumpara angro produse returnate, la un pret redus, iar afacerea ii merge din ce in ce mai bine, de la inceputul pandemiei COVID-19. Produsele sunt sortate manual in categorii, de catre angajatii 888 Lots: de exemplu, jucarii, costume de Halloween, sosete barbatesti, jocuri de societate, produse de ingrijire personala, electrocasnice pentru bucatarie. Apoi sunt revandute de companie unui numar de peste 10.000 de alti vanzatori – mici  (care apoi le pun pe eBay sau Amazon) sau mari (ca Macy’s Backstage si outlet-urile Bloomingdales).

Palacci spune ca numarul crescut de comenzi date pe Internet din timpul pandemiei a dus si la cresterea numarului de retururi, iar relatia simbiotica dintre retaileri si lichidatori merge foarte bine: compania CBRE estimeaza ca, dupa sezonul de Sarbatori 2020-2021, americanii vor returna produse in valoare de 70 de miliarde $ (cu 73% mai mult decat media ultimilor 5 ani). In plus, nu este vorba doar despre bani aici, ci si despre protectia mediului: produsele care ajung in depozite lichidatorilor evita groapa de gunoi. In jur de 25% dintre toate retururile sunt distruse, conform expertilor din domeniu.

Leave a reply