Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Amazon a avut vanzari zilnice medii de 1 milliard $, in 2020

In 2020, Amazon.com Inc. a depasit suma record de 1 miliard $ in venituri zilnice medii, obtinute din vanzari, demonstrand inca o data cat de mult domina piata e-commerce din SUA, citim pe bnnbloomberg.ca. Conform unei analize marca, Walmart Inc. este singura companie americana, pe langa Amazon, care are zilnic vanzari medii de 1 miliard $. Suma enorma a mai fost atinsa, in trecut, de catre Exxon Mobil.

Odata cu publicarea rezultatelor financiare din al patrulea trimestru al anului fiscal, veniturile totale intrate in buzunarele gigantului online au fost de 386 de miliarde $ (vezi foto). Suma reflecta atat efectul pandemia COVID-19, cat si al sezonului de cumparaturi de Sarbatori extins. In total, in ultimele 12 luni, valoarea actiunilor Amazon a crescut cu aproape 70%.

In al patrulea trimestru, compania a avut venituri mai mari cu aproape 44%, depasind pentru prima data suma de 100 de miliarde $. In randul companiilor din indicele bursier S&P 500 (cu venituri anuale de cel putin 50 de miliarde $), doar T-Mobile USA Inc. si Centene Corp. au avut cresteri de peste 40%, in cel mai recent trimestru al anului fiscal – si asta deoarece au fost impulsionate de achizitii recente. In plus, Amazon este una dintre cele doar 6 companii din S&P 500 care a raportat in cel putin 6 trimestre consecutive cresteri de peste 20%, alaturi de Netflix Inc., Etsy Inc., Salesforce.com Inc., ServiceNow Inc. si DexCom Inc.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply